2022 Maaşları Kesilmek İsteniyor! Haksızlığa Dur de!

siz bu yorumunuzu silin .canınız yanıyor evet bunu anlıyorum ama yazmayalım bu satırları...suç teşkil eder.canınız sıkılmasın...
 
ankarada bekliyoruz herkesi...isyan çıkartmak için değil...protesto için...yeterki gün ve saat belirlensin...
1 ayı geçti yönetmelik yayınlananalı.bir yetkili çıkıpta konuştumu...bu kadar sıkıntı yaşanıyor duymazlıktan gelindi...iyi bir şey olsa idi başbakan salı toplantısında bağıra bağıra söyleyecek müjdeyi verecekti...ücretsiz ulaşım müjdesi gibi.zaten var olan ama belediyelerin farklı uyguladığı bir durum hepimiz biliyoruz.artık yorulduk ...
 
dedıgın dogru herkes haberleserek ankarada bır toplanıp yurusek haykırsak tepkı versek bu yenı tasarıyı tekrar ele alıp duzelteceklerdır yoksa kamuoyuna ve daha bır cok seylere zor durumda kalıcaklar o yuzden gerı cekecekler yoksa butun turkıye ayaklanır belkıde
 
sankı herkesı susturmuslar uyutmuslar bırı cıkıpta sokakta tepkı gosteren arkadasım olmadı olmuyorda 1 kısı cıksahaykırsa kamera cekıp habere koysalar bak ondan sonra neler oluyor ama 1 kısı degıl 10 bın kısıden 1 tanesı bıle aramızdan cıkıp seslenmıyor bence bırlık olup bırseyler yapmak lazım derım
 
doğru biz buralarda değil birbirine yakın olanlar belirli bir meydanda buluşup haykırmamız lazım, bu böyle giderse o yasayı gecirecekler ne yazıkki
 
ben cuma günü baktım benim maaş yatmış ama bugün bizde çalışan % 45 engelli bir gencin maaşı yatmamış, hatta lo genç zenginde değil ama çalışma gücü var, acaba o yuzdenmi kestiler onun maaşını...
 
2022 yeni maaş genelgesi

Değerli arkadaşlar,

Yüzbinlerce engelli büyük bir haksızlıkla karşı karşıya. 25 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren "2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanma yönetmeliğindeki" maddelerin bir kısmı halen 2022 maaşı alan onbinlerce insanın maaşının kesilmesine, 2022 maaşı için yeni müracaat edecek kişilerin ise maaş almalarını imkansız kılacak şekilde düzenlenmiş. Bu haksızlığa dur demek için kampanya başlattık.

Kampanyamıza destek vermeniz için 2022 maaşı alıp almamanız, hatta engelli olup olmamanızında bir önemi yok. Haksızlık karşısında susmak o haksızlığa ortak olmak anlamına gelir. Yapılan bu haksızlığa dur demek için lütfen aşağıdaki metni ilgili yerlere iletin.

Bu saçmalığın son bulması ve yönetmeliğin değişmesi için mümkün olduğu kadar fazla mail yollamamız gerekmektedir. Hedefimiz 20 bin mail. Günde 15 bin kişinin girdiği Engelliler.gen.tr sitesi için bu rakama ulaşmak çokta zor olmasa gerek. Bu kampanya bir anlamda biz engellilerin "duyarlılığının ölçüleceği" kampanyadır. Unutmayın bizler kendi sorunlarımıza duyarsız kalır, banane dersek hiç kimse bizi umursamaz ve kazanılmış haklarımızı elimizden alır..!

Son olarak, bu kampanyadan herkesi haberdar olması için facebook, twitter hesaplarınızdan kampanyanın linkini yayınlayarak detsek isteyin lütfen. Unutmayın, bu türden kampanyalar bir kişinin değil herkesin elini taşın altına koymasıyla hedefine ulaşır. Zaman elini taşın altına koyma zamanıdır.

Not: Arkadaşlar toplu mail gönderiminde hata alırsanız "toplu mail yollamak" yerine tek tek yollayın...

Not not: Mail yollayanlar konu altına mail yolladım diye yazarsa kaç mail gittiğini az çok tahmin edebiliriz.
********** **********

Gönderilecek e-mail adresleri: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Ayrıca aşağıdaki metni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni uygulamaya koyduğu "Dilek ve Öneriler" formuna yazarak yollayabilirsiniz. ASPB Dilek, Öneri ve Değerlendirme Kutusu |

BAŞLIK: 2022 Sayılı kanuna ilişkin yönetmelikteki haksızlıklar (Arkadaşlar siz başlığı kendinize görede düzenleyebilirsiniz. Başlığın tüm maillerde aynı olmasındansa farklı başlıklarla yollanması daha iyi olur.)

İlgili Makama,

25 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren "2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanma yönetmeliğindeki" bazı maddeler yüzbinlerce engelliyi olduğu gibi benide rahatsız etmektedir.
Önceki yönetmelikte 18 yaşın üstündeki kişilerin 2022 maaşı başvurularında "muhtaçlık durumu" hesaplanırken "giderler çıkartılarak hesaplama" yapılırken, 25 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikte "giderlerin çıkartılmadan hesaplamanın yapılacağı" söylenmektedir.

Muhtaçlık durumu hesaplaması 37 yıl önce çıkartılan bir yasaya göre gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu yapılıp, buna göre 2013 yılı için 2022 maaşı alan, yada yeni müracaat eden kişilerin kişi başı gelirinin 119,61 TL'yi geçmemesi gerekmektedir. Günümüz gerçekleriyle uyuşmayan, açlık sınırının bile altında kalan muhtaçlık sınırı hesaplamasında daha adil ve hakkaniyet içerin bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Muhtaçlık hesaplamasında yapılan değişiklik ve "giderlerin gelirden düşürülmeyeceği" maddesi şu anda 2022 maaşı alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesine neden olacağı gibi, 2022 maaşı almak için yeni başvurularında red edilmesine neden olacağından ilgili maddenin yönetmelikten çıkartılması gerektiğini düşünüyorum.

Yine aynı yönetmelikte Madde 6'da (Sosyal İnceleme) zikredilen "hane ziyareti ve çevre araştırması" 2022 maaşı alan yada yeni başvuruda bulunan engelli bireyin "onurunu inciteceği, rencide edici" sonuçlar doğuracağı düşüncesiyle benim gibi yüzbinlerce engelliyi endişeye sevk etmiştir.

Bu iki maddenin yönetmelikten çıkartılarak daha adil ve engelli bireyin onurunu incitmeyecek maddelerin eklenmesini istiyorum.
Arz ve talep ederim.

Ad Soyad:
TC Kimlik No:


2022 Sayıla Kanuna Göre Aylık Bağlama Koşulları Hakkında Önerilerimiz

1 - Muhtaçlık sınırı hesaplaması asgari ücretin neti üzerinden yapılacak hesaplama sonucu belirlenmeli. Buna göre asgari ücretin 2/5 üzerinden hesaplama yapılmalıdır.

Halihazırdaki muhtaçlık sınırı hesaplaması "gösterge rakamının devlet memurlarının aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu" ortaya çıkan rakam üzerinden yapılmakta. Bu da 2013 yılının ilk altı iyi için 119 TL'ye tekabul etmektedir. Günümüz yaşam koşullarıyla uyuşmayan muhtaçlık sınırı hesaplamasında kullanılan yöntemin değiştirilerek asgari ücrete endeksli bir hesaplamanın yapılması daha adil olacaktır.

2 - 25 Ocak tarihli yönetmelikte engellinin evi ve evinin çevresinde her yıl yapılacağı söylenen "Sosyal İncelemenin" engelli bireyin onurunu inciteceğinden yönetmelikten çıkartılmalıdır.

Bir önceki yönetmelikte 18 yaş üstü kişilerin başvurularında "giderler, gelirden düşülerek" hesaplama yapılırken 25 ocak tarihli yönetmelikte "giderlerin düşülmeden hesaplamanın" yapılacağı söylenmektedir. Bu durum eski yönetmeliğe göre maaş alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesine neden olacaktır.

Sosyal devletin gereği olarak engellilere tanınan sosyal ve ekonomik haklarının her geçen gün iyileşmesi gerekirken 25 Ocak tarihli yönetmelik verilmiş haklarımızı elimizden almaktadır. Bu bağlamda yukarda saydığımız maddelerin yönetmelikten çıkartılarak, önerilerimizin dikkate alındığını, kaygılarımızı giderecek maddelerin ivedilikle yönetmeliğe eklenmesini talep etmekteyiz.

Hepsine tek tek gönderilmiştir
 
daha önce de kendi yazdığım metni göndermiştim.fatma şahine,şafak paveye,bimere,cumhurbaşkanına....bugün yine cumhurbaşkanına gönderdim bu metni.
 
yazılar üzerinden yapılan eylem eylemsizlik olarak görülür ses ge tir mezzz canlı canlı sesli görüntülü eylem lazımmm yok sa kimse sesimizi duymaz duyulan tek ses benimde maaşım kesildi olurrr gönderilen mailleri belkide okumadan siliyolardır
 
arkadaşlar geçen bize geldiler vakıftan oğlumun maaşı için ben annesi vasisiyim %80 ağır engelli oğlum var ne kadar geliriniz var diye sordular 1500 dedim 5 kişiyiz dedim kömür yardımıda verdiler maaşımızda kesilmedi ama hala bu 119 tl yi aşıyor gelirimiz kesilmedi maaşımız.
 
can67

gerçekten çok ilginç, sizin 1500/5=300tl kişi başı 119tlyi aşıyor bu nasıl bir yönetmelik işine geldikleri gibimi uygulama yapıyorlar, bu işte bir bit yeniği var ama göreceğiz bakalım.
 
Arkadaşlar ALLAH için söyleyin kimin kişi başına 119 lira düşer ya bunlar ne yapmak istiyor engelli engelliyiz ihtiyaçlarımızı neyle görecez biz 119 liraya gelirini aşan şimdi zenginmi vala ayıptır ya...bence bu işte saçmalık var kesemezler...
 
Yinede sesimizi duyarabildiğim heryerde duyurmaliyiz ilk iş olarak ilgili yerlere mailleri göndermeliyiz bende bütün adfreslere mail gönderdim ama inş. Olumlu bir netice aliriz
 
bakım sigortası çıkacaktı hani bakım maaşı kişi başına hesaplama kırıteride kalıcaktı ?bilgisi olan varmı
 
Yavaş yavaş 2022 maaşı kesilen kişilerin trajedileri basına yansımaya başladı...

Devletin vicdanı yüzde yüz engelli

Adana’da Sevdan ailesinin yüzde yüz engelli raporu olan çocukları İlyas’ın engelli aylığı kesildi. Gerekçesi trajikomik: ‘Elektrik faturanızı zamanında ödüyorsunuz. Yıllığı bin 200 lira olan mutfağı, banyosu ve tuvaleti olmayan iki göz evde oturuyorsunuz. İhtiyacınız yok.’ Sara hastası olması nedeniyle çalışmayan baba evlerinin tek gelirinin kâğıt toplayan oğlunun günlük getirdiği 15 lira olduğunu söyledi.

HAZİN BİR MEMLEKET HİKAYESİ

Felçli İlyas’ın hayat hikayesini dinledikçe kahrolmamak imkansız! Ailesi ekonomik nedenlerden dolayı Mardin’den Adana’ya göç eden İlyas, doğduğunda geçirdiği havale nedeniyle felç olmuş. O sırada babası çalışmak için yurt dışında olduğu ve aynı zamanda anne ve babasının resmi nikahı olmadığı için İlyas, tedavi olabilmesi için dedesinin nüfusuna yazdırılmış. Dedesinin yeşil kartından faydalanılarak tedavi ettirilmeye çalışılmış. Tedaviye cevap vermeyen İlyas’a yüzde yüz engelli raporu verilmiş. Kayınpederinin daha sonra oğluna engelli maaşı bağladığını, belirten baba Sevdan sonraki sürece şöyle anlatıyor: “Kayınpederim, yaşlandığını ve artık İlyas’ı kendi nüfusumuza almamızı istedi. Biz de bunun üzerine dava açtık. Yaklaşık 3 yıl sürdü. Dava sonrası oğlumu kendi nüfusumuza aldık; ama aldığı engelli maaşı kesildi. Yeniden kurula girmesi gerektiğini söylediler. Ben de bunun üzerine birçok yere başvurdum. Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’na dahi müracaat ettim. Her şeyin Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda bittiğini söylediler. Ben de vakfa 6-7 kez dilekçe verdim. Kaymakamlığa da başvurdum. Her defasında ‘git 20 gün sonra gel’ diyorlardı. En son Gülbin hanımın yanına gittim. Bana dedi ki ‘ayda senin eline 450 TL para geçiyor. Bir evin geçimi günlük 15-20 TL’dir. Sen elektrik ve suyunu düzenli olarak ödüyorsun. Durumunuz iyidir. O nedenle talebi reddediyoruz’ dedi. Şu an ev masrafımızın büyük bölümünü komşularımızın yardımı ile kimi zaman da eşim Seyhan Belediyesi’ne giderek sağlıyor” dedi.

AİLENİN GELİRİ GÜNDE 15 LİRA

Ailenin 450 TL aylık geliri gerekçe gösterilerek engelli maaşı kesilmiş. Ama ailenin 450 liralık bir gelir garantisi yok. Çünkü; Sara hastası olan baba Ali Sevdan, sık sık sara nöbeti geçirdiği için çalışamadığını söylüyor. Evlerinin tek gelir kaynağı kağıt toplayıcısı olan oğlu. O oğlun da günlük kazancı sadece 15 lira. Baba Ali Sevdan, komşularının yardımları ile geçinebildiklerini dile getiriyor. Adana Aşkım Tüfekçi Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından İlyas’a verilen “yüzde yüz engelli” raporunu gösteriyor. Bu rapora rağmen kurulun bakım parasını kesmesine isyan eden baba, engelli maaşının İlyas’ın bakımı için önemli olduğunu vurguluyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE BİLE YOK!

İLYAS’ın bakımını diğer çocukları ile birlikte gerçekleştiren anne Türkiye Sevdan büyük bir maddi sıkıntı çektiklerini belirttiyor. İlyas’ın maaşının, İlyas’ı nüfuslarına almalarının ardından kesildiğini aktaran anne Sevdan, 15 yaşında olan İlyas’ın bakımının her geçen gün zorlaştığını dile getiriyor. İlyas’ın tekerlekli sandalyesi dahi olmadığını ve sırtında taşıdığını ifade eden Sevdan, sadece oğlunun hakkını istediğini söylüyor. ‘Yüzde yüz engelli raporu olmasına rağmen neden oğlumun hakkını vermiyorlar?’ diye soruyor. (Adana/EVRENSEL)
Evrensel Gazetesi - Devletin vicdanı yüzde yüz engelli
 
Geri
Üst