Merhaba Sayın Yönetici
Ablama 2015 yılında %81 engelli, 2 yıl süreli ve ağır engelli değil şeklinde rapor alındı. 2022 maaşı aldı. Rapor süresi bitince 2017 sonunda başvurdukları başka bir hastaneden ilkinden daha düşük % 51 engelli, bu sefer sürekli ve ağır engelli değil şeklinde rapor alındı. 2022 aylığı düşerek de olsa devam etti. Bu arada kocası da 65 yaş üstü 2022 aylığı almaya başladı.
İşsiz olan oğlu da yaklaşık bir yıldır 3 çocukla yanlarına geldi. Hane halkı toplam 7 kişi oldu. Evde sigortalı kimse yok. Evleri kendilerinin. Oğlu zaman zaman en fazla asgari ücretle bir işe girse de devamlı bir işi/aylığı yok. Şu anda eve giren net para ablama ve kocasına verilen bu iki ayrı 2022 yardımından ibarettir. Ablam ise artık 6 aydır yatalak vaziyette. Belediyenin evde sağlık ekipleri zaman zaman gelip bakıyorlar. Kendisi su bile içemiyor. Gelini yedirme içirme altını temizleme işlerini yapmaktadır. Yani en az 6 aydır bize göre ağır engellidir. Okuduğum kadarıyla haneye giren gelirlere ( eğer oğlu asgari aylıkla çalışsa bile maksimum hane geliri 3000 tl/ay civarında olabilmektedir) baktığımızda ablamın gelini 2828 evde bakım aylığını alabilir, kendisi de % 70 üstü 2022 aylığını alabilir diye düşünüyorum.
Sormak istediğim, 2 yıl süreli 2015 tarihli rapordan sonra alınan ve sürekli olan son 2017 tarihli rapor varken; hastanın engel yüzdesinin değiştiği ve engel durumunun "ağır engelli" olduğu iddiasıyla yeni bir rapor için başvurabilir miyiz? Nereye başvurmalıyız? Adım adım anlatabilir misiniz? Ankara Mamak ta ikamet ediyorlar. Saygılarımla