Gazoz Agacı
Moderator
Ben dogrusu bunları hç duşnmedim.Cunku kafamda hep soyle bi mantık yurutuyorum doktor bu sureci ve sonunu bildigii için bişey solemeye gerek yok.cunku ben ilk kontrollerimde agrı içnde ne zaman doktora gitsem hep sinir oldugum şu çumlelere yakın şeyleri kurarlardı "bu daha bişey degil daha beterini gorecen , bununla yaşamaya alış falan" filan,tabi sizin agrınız oldugu için daha beterini duşunmek yerine bir an once o agrılardan kurtulmak istiyosunuz.ama gerçektende daha beterini yaşadım?
1 doktor bizim corap giyemedigimizi yada zorlandıgmızı bilmiyormu?
2 bizim tırnaklarımızı kesemedigimiz bilmiyormu?
3 biizm hiç bişey taşıyamıyacagımızı ve hep başkalarının yardımına ihtiyacımız oldugunu?
4 alafıranga tuvalet hep nerden bulabilecegimizi ?
5 işyerinde işveren performnansa fiziksel guc,e işlerinin en hızlı ve saglıklı ilerlemesinin ister. "Peki siz onunuze bi bariyer koysalar ne yaparsınız onun etrafından dolanırsınız degilmi"
6 soguk havalarda eklemlerinizi agrılarınızı artar
7 klimalı ortamlar zararları
8 ayakta durmak yada surekli oturmak
9top oynayamazsınız,hoplayamazsınız ,zıplayamazsınız,bisiklete binemezsiniz,comelemezsiniz,bacak bacakustune atamazsınız,
saglık kurulundaki doktor araştırmalar sonucunda hastalara da bakıyomuş ona once hasta olarak muayene olacam ve o sırada sorcam eger %40 uzeri olursa saglık kuruluna yonelecem olmasa
fizik doktorum vardı uzun zamandır goruşemedigim benimle baya ilgilenmişti onun yanına gidip yukarıdan aşagıya beni taramasını isteyecem tabi yaparmı bilmiyorum cunku bi çok eklemimde agrı var "ozeldeki doktor butun vucuduma bulaştıgını solemişti bende devlete sordugumda yok ole bişey bide bana kızıyodu"tabi bende sadece kalcada oldugunu sanıyodum?
Selam engelliler,
Belki heyetin karşısında yani hastaneye gittiğinde çekingen davranıp bu yazdıklarını sözle dile getiremeyebilirsin diye sana söylemek isterim ki bu yazıyı da yanına alsan ya da buna benzer bir yazıyı yani senin yaşadığın tüm sıkıntı ve hareket kısıtlılığını anlatan bir yazıyı yanında bulundursan?
Sana bol şanslar diliyorum ve yaşadıklarını sözlü olarak heyete ifade etmeni çok istiyorum bunu kendin için yapabilmelisin. Unutma ağlamayana meme verilmeyen bir ülkede, derdini tam olarak anlatamayan engelliye de engelli raporu ve diğer hakları verilmemekte. Bunu sana güç olsun diye yazma gereği duydum.
Her şey gönlünce olsun...