Merhaba arkadaşlar 2013 yılında alınmış %49 engelli raporum var. Doğuştan gelen rahatsızlıklarımdan dolayı almıştım.Fakat heyet raporu almadan 2004 yılından B sınıfı normal ehliyetim var ve bu tarihten itibaren aktif olarak düz vites araç kullanmaktayım.
Ehliyetlerin yenilemesinin süre bitiminin yaklaşmasından dolayı ehliyetimi yenilemek için sağlık raporuna başvurdum.Hastanedeki doktorlar açıklama kısmına sürücü olur şeklinde not yazdılar fakat kutucuğu işaretlememişlerdi.ve beni sevk ettiler.Kurulda da ehliyet alamaz şeklinde rapor verdiler.
Sebebi de trafik güvenliğini tehlikeye atabilecek olmam.
İtiraz hakkım varmış fakat önce Yalova, oradan geçersem de İstanbul'a sevk ediyorlarmış.
Kurulda ayak parmağımın ucuna kaldırıp, eliyle itti mühendis olduğunu düşündüğüm bir kiş.Olay sadece bu idi.
Nasıl bir yol izlemeliyim.
Bu konudaki değerli görüşlerinizi rica ederim.
Evet yeterli. Engelli ehliyetine çevirmek için tekrar ehliyet sağlık kurulu sizi görmek istiyor. Ona göre kodlar veriliyor. hangi kodlar verildiyse ona uygun araç kullanacaksınız .Benim 10.02 ,47 ,78,102 kodlar verildi. 2 Grup sürücü olur yazyor.
merhabalar arac alabildinizmi bilgi verirseniz sevinirizEvet yeterli. Engelli ehliyetine çevirmek için tekrar ehliyet sağlık kurulu sizi görmek istiyor. Ona göre kodlar veriliyor. hangi kodlar verildiyse ona uygun araç kullanacaksınız .Benim 10.02 ,47 ,78,102 kodlar verildi. 2 Grup sürücü olur yazyor.