Tek başına B engelli sınıfı ehliyeti almanın hiç bir avantajı yok. Eğer ÖTV indirimden yararlanacaksınız sürücü belgesinin yanısıra ÖTV indirimi için ayrı bir rapor almak zorundasınız.
Ben böbrek yetmezliği var ve Nakil oldum ve yüzde 70 engelli raporu verdi ler eşim e araba alabilir miyiz
GT-I9190 cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
Mrblar kemal bey bnm b ehliyetim var saglik il mudurlugunden kod aldiktan sonra emniyete gidecegim emniyette ehliyeti yenilerken islemler neler acaba parayi nereye yatiriyoruz mesela fotograf kac adet raporu noterden tatil edip gotursek olurmu bilgi verirmisinBugün emniyete ehliyet yenileme için evraklarımı teslim ettim ancak sürücü sağlık raporunun aslını istediler ve aldılar. Normal bir durum değilmi?
Aslı gibidir veriyim dedim aslını olması gerekiyormuş
Halil yılmaz bey.herkese sordum kimse bilmiyor. Kazadan önce normal B ehliyetimi. Engelli b ye nasıl çevirecem. Birde ötv araç almak için hangi yolları takip edeceğim....saygılar
H sınıfı ehliyeti için alınan sağlık raporunda Özel tertibat olarak Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var. 2013 yılında H sınıfı ehliyetini aldık şuan bu rapor ve ehliyetle araç alabilir miyiz ? Konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen cevap veya Mesaj yolu ile iletirse sevinirim
2 sorum olacak :
1- Kısıtlama kodlarınızın olduğu ehliyet raporun tek başına ötv siz araç almanıza yeterli oldu mu? Ayrıca engelli raporu almak gerekiyor mu?*
2- Benim % 80 solunum, % 7 kas-iskelet sistemi olmak üzere toplam % 81,4 engelli raporum mevcut. Sol kol omuzda ameliyat nedeniyle hareket kısıtlılığı var.*
Aile hekiminden sürücü belgesi yenilemesi için aldığım raporda ortopedi uzmanına sevk oldum. Bayramdan sonra ikamet ettiğim ilçenin hastanesi ortopedi uzmanından muayene randevusu aldım.*
Hastane aile hekiminin verdiği raporu mu onaylayacak veya il sağlık kuruluna mı sevk edecek?*
İl Sağlık kuruluna sadece bu raporu mu götüreyim veya hem bu raporu hem de genel sağlık raporumu ibraz edebiliyor muyum?*
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
SM-N920C cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
engelli ehliyeti sizin bir işinize yaramaz.
değiştirmek istiyorsanız aile hekimine gidip sağlık raporu sevk alacaksınız aile hekiminin gönderdiği dr lara çıkacaksınız oradan il sağlık müdürlüğünde heyete gireceksiniz uygun görürlerse engelli ehliyeti almaya hak kazanacaksınız.