Detaylarıyla Malulen Emeklilik İçin Gerekli Şartlar

koyu harf ile vereyim: Tek oran en az %40 olacak
1. KOAH tek oran olmalı
2. böbrek hastası tek oran olmalı
3. Kalp hastası tek oran olmalı..

herhangi birinden %65 alırsa tamam o zaman emekliliği kabul: Demek istediğim Balthazard formüle bakmıyorlar artık. Toplamda %65 diye bir orana da bakmıyorlar.
Seneye mart ayında emekli olacak diyorsunuz: Hayırlı olsun diyeyim ne diyeyim. (Bu sitede herkes abimizin emekliliğini destekler inan bana. bu ayrı konu)
Tablo verdim tek oran rahatsızlık olacak dedim. En az %40 dedim; gerisi siz hesaplayın dedim.
Gerçekten veriler az. Yine de Siz bilirsiniz.

Kalp hastası + KOAH + böbrek hastası (geçmiş olsun diyorum Allah şifa versin) balthazard toplamı ile %65 olursa bakmayabilirler.

%65 ile engelli maaşı alır mı bilmiyorum Septik kardeşimiz çok iyi cevap verir, bu konuda bilgisi çok iyi. Sonra kesinti olursa emekli maaşı alır mı diye sormuştunuz: bu sonradan riskli mi bilmiyorum?

Amacım kötülemek, kızmak da değil de sizi (abimizi özellikle) zor duruma sokmamak. Kısa ve net bilgi verdim:

Seneye emekli olursa inşallah olur, çok iyi olur benim kanımca:
Ama diyorum
Şuan SGK tek oran sakatlığa bakıyor. Hangisi yüksek ise o oran baz alıyor ve çoğu kişiyi emekli etmiyor. Belki bu konuda yanılıyorumdur.
Anlatmaya çalıştığım tek konu bu...
Merhabalar ben 5 sene prim 5 sene gün doldurdum başvurumu bu ocakta yaptım sevk edildim muayeneleri oldum kurula gittim kurul SGK 10 gün sonra açıklanacak dediler ben 7 senedir diyaliz giriyorum yüzde 90 da raporum var çalışma kaybı ve maluliyet tespiti sevk edildim sizce emekli olur muyum ?

Merhabalar ben 5 sene prim 5 sene gün doldurdum başvurumu bu ocakta yaptım sevk edildim muayeneleri oldum kurula gittim kurul SGK 10 gün sonra açıklanacak dediler ben 7 senedir diyaliz giriyorum yüzde 90 da raporum var çalışma kaybı ve maluliyet tespiti sevk edildim sizce emekli olur muyum ?
Mümkün. 1800 gün prim ödenmesi olması ve çalışamaz durumda iseniz; emekli olabilirsiniz.

Görünür de 31 yaşındayım yurumemde felan sorun yok sadece diyaliz günün ertesi günü bile kendime gelemiyorum 1800 prim odendi
çalışamayacak durumda iseniz o zaman malül emekli ederler demiştim. Vurgulayayım; SGK.ya bunu vurgulayınız, çalışamayacak durumda olduğunuzu belirtiniz: Rapor ile doktor görüşü ile yoksa emekli etmezler.

Son düzenleme:
SGK ya nasil vurgulayacagiz gittik direk sevk ettiler bizi elimize sevk kağıdı verdiler 8 tane bölüme muayane olduk yüzde 90 zaten raporum var öyle saçma sistem mi olurmuş hafta da 3 gün tedavi görüyorum zaten çalışmam mümkün değil hangi yerde çalışacağız hafta da 4 gün

Malulen emeklilik için başvurdum red geldi ancak sağlık raporunu nereden bulurum SGK hastahane diyor hestaheneye gidiyorum SGK dan al diyor bilen biri varmı acaba sağlık raporunu % kaç olduğunu nasıl nereden alabilirim

Kardeşim sana rapor kağıdı vermediler mi ?
Emeklige başvurursaniz size vermezler SGK ya gider SGK red çekiyor ama yüzde kaç aldım kimse bilmiyor SGK hastahane den al hastahane SGK dan al diyor belkide oran verilmiyor kanaat bildiriliyor dur o yüzden sizlere soruyorum malulen emekliliğe başvurduk yazı sgk ya gitti SGK red etti engeli maaşına başvuracak % oranlı raporu bulamıyorum kimse vermiyor nereden alabilirim acaba yenidenmi rapor çıkarmam lazım aynı rapor belki hem malul hem engelli maaşı için olmuyor olabilirmi vs

Geri