Evde Bakım Maaşında Kimler Bakıcı Olabilir, Kimler Gelir Hesabına Dahil Edilir?

merhabalar oğlumun ağır engelli evet yüzde 90 raporu var evde bakım maaşı için başvuracağız ama benim adıma araç var acaba bu engel teşkil edermi teşekkürler

Kişi başına düşen geliri asmiyorsaniz adınıza kayıtlı arabanızın olması bu maasi almanız için engel teşkil etmez başvurunuzu yapın.

Şu kişiler Bakıcı olabilir;

Akraba; Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

Bakıcı değişikliği için eski yeni bakıcı SHÇ e müracaat ederek bakıcı değişikliği talebinde bulunacak...

Bakıcı değişikliğinde eski ve yeni bakıcının kuruma gitmesi gerekiyor. Bahsettiğiniz ne tür bir ceza bilemiyorum ama yasal olarak ücret bakıcıya ödendiğinden dolayı cezada bakıcıya aittir.Bakım şartlarında ve adres degişikligiyle birlikte maddi durumlardaki sorunların bildirilme yükümlülügü bakıcıya aittir

hıh anneannelere torunmaaşı veriyorlar hatta başlamışlar bakıma muhtaç engellinin elinden alsın hükümet siyasi rüşvet olarak anneannelere torun maaşı dağıtsın ben dünyanında adalatininde ....

Babam 96 agir özürlü anneme bakim maaşi baglandi ötv siz araç almak istiyoruz bu durumda maaş kesilme durumu varmi emekli maaşi 1250 tl alinacak araç ötvsiz 70 bin civarinda

Bakım maaşı alıpta ÖTV indirimli araç alan çok kişi var. Maaşları kesilmedi. Ama siz yinede alım yapmadan önce bu durumu SHÇ e sorunuz.

Merhaba, kısa ve net bir soru soracağım. Malülen emekliyim ve 1510 tl. maaş alıyorum. Oğlum bizimle aynı evde kalıyor ve asgari ücretle işe girdi. Bu durumda ikimizin aylığı 2.900 oldu. Evde 5 kişiyiz. Evde bakım parası kesilir mi? Bilen birisi cevaplarsa memnun olurum.

Meraba bi konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yüzde 95 ağır engeli raporlu kızım var.bakim aylığı alıyorduk kesildi itiraz ettik halen alamıyoruz bakım aylığını.peki benim üzerimde hiç bir şey yok 6 nüfusuz 1740 maş alıyorum. Babamın üzerinde ticari araba var ve ben bu araçta şoförlük yapıyorum acaba bundan dolayı mı verilmiyor bide rapor üzerinde 60 bin TL civarında araç var.yardimci olursanız sevinirim teşekkürler

SM-G900FQ cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Geri