H sınıfı ehliyeti B engelli sınıfına çevirmek

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,361
Tepkime Puanı
365
Puanları
83
Arkadaşlar benim %41 ortopetik engelim sürekli fakat engelli raporumda tertibatli araç kullanir yada h sinifi ehliyet vs bişey yazmiyor fakat ben vergi indiriminden faydalaniyorum (maaş vervisi) ötvsiz araç almak için ne yapmam gerekiyor? Yardimci olursaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Vergi indirimi ile Araç (ÖTV MTV) Maufiyeti aynı kapsamda değil. İkisi birbirinden ayrı konular ve çok ayrı uğraş istiyor.

Raporunuzda ÖTV muafiyeti kısmı işaretlenmeli ve ehliyetiniz de raporunuza göre uygun olmalı. İkisi yada biri yoksa hiç değerlendirilmez, geri gönderirler. O nedenle rapor ve ehliyetinizi imkan doğrultusunda yenileyiniz.
 

goksalsazak34

Üye
Üye
Katılım
Haz 27, 2020
Mesajlar
27
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Arkadaşlar bilgi rica ediyorum
Şimdi raporum onaylandı 2004 girişlşyim prim doldu fakat 20 yılı bekleyecek miyim
Bir de ben 20 02 2019 da değişen mevzuattan önce engelli raporu aldım engelli kadrosundan işe girmek için ozamanlar ötv falan düşünmedim sonra araştırdım ortopedi engelim den dolayı il sağlık komisyonundan 78 102 kodlu engelli B ehliyetimi aldım sadece otomatik vites kullanır ticari kullanamaz geri görüş kör nokta araç içi ikaz lı kodlar ile sonra araba almak için bayi ye gittim verdi dairesi onaylamadı özel hareket etittici tertibat vs gibi yazı yazması lazım dedi engelli raporum da şimdi vergi indiririm onaylandı Ötv muafiyeti için yeni rapor çıkartırmam için vergi indirimi etkiler mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi uzun yazdım kusura bakmayın

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tekerlekli Sandalye
Üst