Değerli dostlar ve Sn.Halil bey Engelli Emeklilikten faydalanmak üzere gittiğim Kamu Emeklileri Dağire Başkanlığı Ankara dan bugün geldim.Sizlerlerin veya çevrenizde olumuş benim durumdaki kişiler için her türlü görüş bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var ve bu konuda yardımcı olacak herkese şimdiden teşşekkür ederim.Kısaca durumum hakkında;1993-2015 yıllarında TSK.da çalışıp sağlık sorunlarım sebebli kendi isteğim ile ayrıldım.Daha sonra özel sektörde de 2 yıldır sigortalı olarak çalışmaktayım.(4 c ile 22 yıl+5 yıl yıpranma ve 2 yıl 4 b sigortadan toplamda 29 yıl Hizmetim mevcut.)Sağlık soruunlarımın artması sebebi ile nisan sonu kurumca sevk ile tedavi gördüğüm Marmamara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yüzde 55 rapor aldım.5510 sayılı Kanun kapsamında Engelli emeklilikten faydalanmak üzere halen aktif olarak çalıştığım sigortalı olmam sebebli başvuru için Bulunduğum yerdeki SGK.ya gittiğimde yukarıdaki karışık diye nitelendirdikleri durum hakkında 4c li den emeklilik işlemine Kamu Emeklileri Daire Baş.lığından bilgi alarak müracat etmemin faydalı olacağını söylemeleri üzerine Ankara ya gittim.Mevzuat Böl.Malül Bölümü derken en son sizin durumu Aylık Bağlama Servisi ilgilendirir dedikleri bölümde yukarıdaki durumumu açıkladığım şef konuyu daha iyi bileceğini belirterek Ş.Müd.ne yönlendirdi ve bende Ş.Müdürü ile görüştüm.Şb.Müdürü de konu hakkında net olmayan ancak kamu görevinde çalışmamam nedeni ile emekli olamayacağımı çalışmam durumu olsa emekli edebileceklirini ama durumumu başka bir memura yönlendirerek daha net bir bilgi alabileceğimi söyledi.Gitmiş olduğum memur durumum hakkında bilgisayarından 5510 sayılı Kanun da Geçici 4. madde:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.Kanunun 4 üncü madde birinci fıkra (c) bendi kapsamında sigortalı durumunda olmadığım ve kendisine gelirse ret yazacağını söyledi.Bende kendilerine (c) bendi kasıt sigortalı olan kısımda halen görevde çalışıyor olma durumunun nerede yazdığı sorusunu iletmeme karşılık başından savmak için internetten bakınca görürsün şeklinde cevap verdi.Sigortadan emekli olursunuz diyerek konuyu kapattı.Bende müracatımı yapayım siz ret yazın sonrasına bakalım diyerek Evrak takip dairesine geçerek bir dilekçe ile Ek’lıevraklarımı vererek ayrıldım.
Konuyu çok uzatarak anlattım ama kusura bakmayın 29 yıllık bir emeğimin heba olması gibi veya öyle gösterilmeye çalışılması kanıma dokundu.Şimdi bu konuda memurun dediği üzere ret cevabına istinaden alınca tabii aklımca iyi bir avukat bulup konuyu mahkemeye taşıyacağım.c bendi Kamu idarelerinde çalışan sigortalılar durumunu görevde olan halen çalışan gibi net bir ifade kullanmadığı gibi o sigortalılık durumunu neticede kazanılmış bir hak ve buna isnat edilen konulara haiz olduğumu düşünüyorum.Bilmiyorum sizce de öylemi.
Konu hakkında değerli görüşlerinizi beklemekteyim saygılar.
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.Kanunun 4 üncü madde birinci fıkra (c) bendi kapsamında sigortalı durumunda olmadığım ve kendisine gelirse ret yazacağını söyledi.Bende kendilerine (c) bendi kasıt sigortalı olan kısımda halen görevde çalışıyor olma durumunun nerede yazdığı sorusunu iletmeme karşılık başından savmak için internetten bakınca görürsün şeklinde cevap verdi.Sigortadan emekli olursunuz diyerek konuyu kapattı.Bende müracatımı yapayım siz ret yazın sonrasına bakalım diyerek Evrak takip dairesine geçerek bir dilekçe ile Ek’lıevraklarımı vererek ayrıldım.
Konuyu çok uzatarak anlattım ama kusura bakmayın 29 yıllık bir emeğimin heba olması gibi veya öyle gösterilmeye çalışılması kanıma dokundu.Şimdi bu konuda memurun dediği üzere ret cevabına istinaden alınca tabii aklımca iyi bir avukat bulup konuyu mahkemeye taşıyacağım.c bendi Kamu idarelerinde çalışan sigortalılar durumunu görevde olan halen çalışan gibi net bir ifade kullanmadığı gibi o sigortalılık durumunu neticede kazanılmış bir hak ve buna isnat edilen konulara haiz olduğumu düşünüyorum.Bilmiyorum sizce de öylemi.
Konu hakkında değerli görüşlerinizi beklemekteyim saygılar.