Kamuda çalışan eski ve yeni engelli memurun emekliği?

@plahanx

Selam,

İlk Memur olduğunuz tarih; ay, yıl, gün olarak ve memuriyet ile SSK'lı prim gün sayılarınızı bilmeden cevap vermek zor.

Eğer en az %40 rapor alabilirseniz -en kötü ihtimalle- en geç 2029 yılında emekli olabilirsiniz sanki.
Merhaba benim memuriyete giriş tarihim 18.08.2008 daha önce sigorta başlangıç tarihim 31.08.2003 bu arada hiç boşluksuz sigortam yattı. yüzde 60 engelli raporum var. Ancak 1 yıllık verildi. Raporda yüzde 40 üzeri hastalık yazmıyor. Parça parça 20+15+20 bu şekilde toplam yüzde 60 verildi. Şuan emekliliği hak ettim gözüküyor ancak emeklilik için tekrar başka bir hastaneye sevk edilmem gerektiği ve ayrıca tek hastalıktan yüzde 40 üzeri olması gerektiği söyleniyor. Bir de kafama takılan 1 yıllık verilmesi ben emekli olursam ve 1 yıl sonra kontrole gideceğim 1 yıl sonra rapor verilmezse tekrar memuriyete geri mi döneceğim anlamına geliyor. Kafam çok karıştı internet üzerinden sorularıma cevap bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

@atakan81

Selam,

Siteye hoşgeldiniz.

Hocam, Engelli emeklilik şartlarını sağlıyorsunuz.

İlk yapmanız gereken hizmet birleştirmesi yapmak. Yani 2003 ila 2008 arası prim günlerinizi Emekli Sandığın'da birleştirmek.
(Personel'e veya Tahakkuk'a sorun; bir dilekçeyle hizmetlerinizi birleştirin.)

Daha Sonra Engelli emeklilik için başvuru yapacaksınız. Bunun için elinizde bulunan engelli raporunuzu dilekçenize ekleyip başvurun; büyük ihtimalle yeniden rapor aldırılmak üzere hastaneye sevk edilirsiniz ve %40 üzeri bir oran alabilirseniz emekli olursunuz.

Tek Hastalık Meselesi şöyle:
Eğer Malullük için başvuran biri %60 ve üzeri bir oranı tek hastalıktan alamazsa emekli olamıyor.

Size ve muhtemelen çoğu engelli emeklisine yıllarca kontrol muayenesi uyguluyor SGK. Bu artık olağan bir prosedür sayılır.

Ayrıca maaş olarak da on bin küsür gibi bir şey bağlanıyor memur emeklilerine. Bu bağlanacak emekli maaşını öğrenip öyle dilekçe vermenizi öneririm. (Emekli olduktan sonra geçinemeyip tekrar memur olmaya çalışanlar da vardı Forum'da.)

Eğer kontrol muayenesinde engel oranınız %40'ın altına düşerse; bildiğim kadarıyla SGK Emekli Maaşınızı keser. Geri memur olarak atanabilir misiniz bilmiyorum ama bunun için de zorlanabiliceğinizi söyleyebilirim.

@atakan81

Selam,

Siteye hoşgeldiniz.

Hocam, Engelli emeklilik şartlarını sağlıyorsunuz.

İlk yapmanız gereken hizmet birleştirmesi yapmak. Yani 2003 ila 2008 arası prim günlerinizi Emekli Sandığın'da birleştirmek.
(Personel'e veya Tahakkuk'a sorun; bir dilekçeyle hizmetlerinizi birleştirin.)

Daha Sonra Engelli emeklilik için başvuru yapacaksınız. Bunun için elinizde bulunan engelli raporunuzu dilekçenize ekleyip başvurun; büyük ihtimalle yeniden rapor aldırılmak üzere hastaneye sevk edilirsiniz ve %40 üzeri bir oran alabilirseniz emekli olursunuz.

Tek Hastalık Meselesi şöyle:
Eğer Malullük için başvuran biri %60 ve üzeri bir oranı tek hastalıktan alamazsa emekli olamıyor.

Size ve muhtemelen çoğu engelli emeklisine yıllarca kontrol muayenesi uyguluyor SGK. Bu artık olağan bir prosedür sayılır.

Ayrıca maaş olarak da on bin küsür gibi bir şey bağlanıyor memur emeklilerine. Bu bağlanacak emekli maaşını öğrenip öyle dilekçe vermenizi öneririm. (Emekli olduktan sonra geçinemeyip tekrar memur olmaya çalışanlar da vardı Forum'da.)

Eğer kontrol muayenesinde engel oranınız %40'ın altına düşerse; bildiğim kadarıyla SGK Emekli Maaşınızı keser. Geri memur olarak atanabilir misiniz bilmiyorum ama bunun için de zorlanabiliceğinizi söyleyebilirim.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hizmet birleştirmesini yaptım şimdi beni tekrar başka bir hastaneye sevk edecekler ancak %60 ve üzeri bir oranı tek hastalıktan alamam gerektiğini yazmışsınız. Ancak benim hastalıklarım parça parça yüzde 60 bu durumda emekli olamayacakmıyım. Hastalıklarım nedeniyle çalışma hayatımı çok zorlaştırıyor.

@atakan81

Siz sevkten sonra %40 veya üzeri bir oran alırsanız emekli olursunuz.

(%60 ve üzeri tek hastalıktan rapor alma işi Maluliyette olur. Siz Maluliyete değil Engelli emekliliğine başvuracaksınız.)

Merhaba,
1980 doğuştan (elim bilekten ampute)engelliyim. Fakat Eylül 2002 yılında kamuda normal statüde goreve basladim. O yıl Vergi indirimi için yönlendirildiğim hastaneden sonra oranı %56 engel oranı ile 3 .derece vergi indiri belgesi geldi aldım. Şu an 22 yıl 2 ay çalışma sürem görünüyor.Emrklilik şartlarım hakkında bilgi verebilir misiniz? Yaşlılık aylığı mi baglanir yoksa normal emeklilik mi olur? Kafam çok karıştığı için sormak istedim
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri