Eşim kullabilir mi peki dedemin üzerine aldığımız aracı?
izin ve anahtar verdiğin herkes kullanır hatta ben bile kullanırım.
Hem yasal hemde sıkıntı yok..
Eşim kullabilir mi peki dedemin üzerine aldığımız aracı?
abi s.a Aracımı teslim aldim. mtv muafiyeti icin vergi dairesine evraklarımı verdim. e devlet ten bulamadım. aracı eşimin kullanabilmesi icin herhangi bir yere başvuru yapmam gerekiyor mu
izin ve anahtar verdiğin herkes kullanır hatta ben bile kullanırım.
Hem yasal hemde sıkıntı yok..
Cok teşekkürler. Bir de son olarak ;covid dolayisiyla.noterler gelmiyor deniyor eve...eve gelmeleri icin yapilabilecek birsey var mi ?
ben tse ye hiç gitmedim. bayi sadece otomatik vites tertibatı yeterlidir dedi. diğerleri hareket ettirici aksam olmadığı icin gerek yok dedi. eşimin kullanması icinde mi tse ye gitmem gerekecek? kodlar herhangi bir tse belgesi yok . bayiden aldığım gibi araç .
Şimdi biz şöyle yaptık.bircok noterle görüştüm ve aile hekiminden günlükrapor istedi.aile hekimi ise eve gelemeyeceğini dedemi götürmeniz istedi.en son bi noterle birebir görüştüm ve durumu izah edince, taşınır mallar için rapor istemiyorum, taşınmaz mal alımı için istiyorum dedi ve günlük rapora gerek kalmadı. Eve gelmeleri de yine noterleri insiyatifindeymis. Sağolsun bu noter yardımcı oldu ve eve katıp gelip vekalet işlemini yaptı. Bu arada evet noter işi araç alımı işlemlerini yürütmek içindi.Ne içindi noter? Dedenizden vekaleti üzerine almak için miydi?
Bu arada hatırlatayım noter gelmeden; noter işlemleri için fotoğraflı günlük raporu aile hekimliğinden nasıl alacaksınız?
Evlere noter gelebiliyor mu? bunu bilen arkadaş var mı aramızda?
Şimdi vergi dairesinin hastaneyle yazışacağını söyledi otomobili aldığımız bayi.. bu yazışmanın detayını bilen varmı? Ne amaçla yapılıyor? Rapor çıktığında hastane otomatik olarak e devlete yüklüyor mu? Bir de TSE ibaresi gibi birşey okudum ama anlamadım. Dedem üzerine aldığımız aracı ben eşim ve babam kullanacak. Eyliyetimizde bir ibareye gerek varmı? Veya dedemin yazılı bir iznine ihtiyacımız varmı?