öyle gibi birşey...anladım hocam sanırım %90 aşağısı olduğunda ehliyet şart üstünde şart değil
89 ve altı olanlar kendisi kullanacak. Genel olarak başkasının kullanmasına müsaade edilmeyebilir.
öyle gibi birşey...anladım hocam sanırım %90 aşağısı olduğunda ehliyet şart üstünde şart değil
Maliye,mevcut engelli ehliyetimin yeterli olduğunu,gidip aracınızı alabilirsiniz diyor.Bayiilerde benim istediğim,minimum ücretli araçlar bitmiş,ve sıra var deyip üst paket araca yönlendiriyorlar.Üst paket araçlar ise kısıtlı geliyor diyorlar.MTV yi bayii mi hallediyor yoksa kendimizmi?.Mtv için benim yapacağım birşey varmı?Önce maliyeye sormalısınız. Tam neler istiyor öğrenmelisiniz.
Sizde maliyedeki hikayenizi buraya aktarırsanız sevinirim..
Aslında verilen bilgiler yeterli. ÖTV.siz alabilirsiniz yani..
Şehir dışından almak istesek süreç nasıl işliyor.Bir kaç bayiiye telefon ettim buyrun gelin dediler.O şehrin maliyesinde problem olurmu? En pratik şekilde nasıl hallolur.MTV.
Kendiniz hallediyorsunuz. Ama epey sonra... Yani araç aldıktan sonra; panik yapma araç elinize bir geçsin sonra düşünürsün. Uygun zamanda e devlet üzerinden başvurursunuz şipşak 10 dk sürüyor. sorun değil..
Araç konusuna gelince farklı bayilere gidebilirsiniz; birşey demem... Türkiye'nin herhangi bir yerinden bayiden alabilirsiniz. Araç model ve cinsine göre beğendiğiniz varsa alabilirsiniz. Tabii ki bütçenize göre kararınızı verebilirsiniz.
Nerden duydun?Arkadaşlar birşey soracağım. ilk defa engelli aracı alacağım. bazıların dediğine göre limit üstündeki araçlara elden fark ödeyip alabiliyorlarmış. böyle birşey mümkünmü. sonrasında sıkıntı olurmu
inanınki konuyu bilmiyorum. sadece etraftan bu şekilde bir duyum aldım. aracı limitte gösterip kalanın ötvsini elden alıyorlarmış diye. bu yasal mı değil mi. yasal değilse zaten hiç bulaşmam.Nerden duydun?
Fatura maliyeye nasıl yansıyacak? Yani diyelm araç 2 milyon aradaki fark ÖTV.ye mi yansıyacak yoksa kafasına göre ÖTV belirleyip fark indirip siz mi ödeyeceksiniz?
eğer mümkünse almak istediğim araç limitin çok az üstünde. oluyorsa eğer ötv farkını öderim diye düşünmüştüm.inanınki konuyu bilmiyorum. sadece etraftan bu şekilde bir duyum aldım. aracı limitte gösterip kalanın ötvsini elden alıyorlarmış diye. bu yasal mı değil mi. yasal değilse zaten hiç bulaşmam.
Şehir dışı bayii ile görüştüm. Ehliyet raporunuz gerekli dediler.Enabızda ehliyet raporum gözükmüyor,nasıl temin ederim.Bilmem ne marka bilmem ne model beğendiniz bir bayi ile anlaşıyorsunuz ayrıca bayiye vekalet veriyorsun gerisi yaslanıyorsun. Onlar maliye ile işi halletsin...
Halledemezse problem onun sorunu..
Genelde önce sizden rapor alır maliye ile görüşür tamam derse vekalet verir kapora yatırırsınız. Hemen kapora yatırmayın, bir araştırsınlar maliyeden olur alsınlar.
Ehliyetin fotoğraf yada fotokopisi yeterli gelmiyor mu acaba WhatsApp dan hallediyor mus millet biz beceremedik bi oyle kolaycaŞehir dışı bayii ile görüştüm. Ehliyet raporunuz gerekli dediler.Enabızda ehliyet raporum gözükmüyor,nasıl temin ederim.
raporu tarayıcı ile PDF dosyası olarak whatsappdan yollarsanız olur foto çekmek olmaz.Ehliyetin fotoğraf yada fotokopisi yeterli gelmiyor mu acaba WhatsApp dan hallediyor mus millet biz beceremedik bi oyle kolayca
Hastane Rapor bölümü veya İl Sağlıktan ( İl Halk Sağlığı Müdürlüğü) raporunuzun E nabızda gözükmediğini söyleyebilirsiniz.Şehir dışı bayii ile görüştüm. Ehliyet raporunuz gerekli dediler.Enabızda ehliyet raporum gözükmüyor,nasıl temin ederim.
Teşekkür ederim cevabınız için.Bence yeterli...
Benim de raporum e-nabizda yoktu ama edevletten aldım. "e-İmzalı Sürücü Raporları Sorgulama" ile alabilirsiniz.Şehir dışı bayii ile görüştüm. Ehliyet raporunuz gerekli dediler.Enabızda ehliyet raporum gözükmüyor,nasıl temin ederim.