Araç %100 kayınvalidenin adına kayıtlı. İstediğini yapar. Yasal olarak bir şey yapamazsınız.slm 2022 yılında kayınvalidemin üzerine %90 ötv muafiyetli araç aldık. parasını ben ödedim. şimdi boşanma aşamasındayım aracı satmaya kalktılar paramı alabilir miyim hakkım nedir bilgisi olan yardımcı olabilirmi tşkler.
not düşmedim maalesef. gitti bizim araba sağlık olsun. tşk ederimAraç %100 kayınvalidenin adına kayıtlı. İstediğini yapar. Yasal olarak bir şey yapamazsınız.
Ancak; araç alım sırasında farklı bir yol izlediniz ise; o başka....
Banka dekontunda Araç için borç havalesidir diye not düşmüşseniz.. bunun gibi...
Evet yapılacak.İsen Buga hocam ehliyet için tekrar rapor aldım.Rapordaki bütün kodlar ehliyete işlenmesi gerekirmi? Bu 10.04 ve 20.09 kodu ile araçta bi değişiklik yapılacakmı?
Henüz ehliyete başvurmadım. Veya vergi dairesine gidip oradan bilgi almalımıyım.
İl sağlık müdürlüğüne itirazda bulunun; seçenekleriniz nedir ona bakın. Düzeltebiliyorsa düzeltirler. İl Sağlık müdürlüğü bünyesinde rapor itiraz kurulu diye bir birimden halledeceksiniz. Kolay gelsin.Merhabalar
Daha önce ehliyetim olmadığı için 6 ay önce engelli b kararı olan raporu aldım sonrasında yazılı sınavı ve direksiyon sınavını geçtim dün bayiye gittim bayideki çalışanlar raporun çeliştiğini söylediler
Benim vücudumda sol spastik hemiplezi serebral palsi var yani sol tarafta fonk kaybı var
Raporun kodları doğru ama açıklama kısmına sağ tarafta fonk kaybı yazmışlar
Raporun karar kısmı ve kod kısmı aşağıdaki linkte görsel olarak ekledim
Bu hatayı düzelttirmek için ne yapmam lazım?
şimdiden teşekkürler
Amaç bu zaten işi yokuşa sürmek...Hiç bir şey yapılamıyor oradan oraya yolluyorlar kurumlar ama değişiklik yapabilecek kimse yok gibi davranıyorlar umarım halledebilirim
cevaplayayım;Alınan %90 üzeri raporda obezite puanı da dahil.Obezite ile alınan araçlar için her yıl rapor yenileme şartı var mı?Var ise diğelim araç alındı 1 sene sonra tekrar heyete mi giriliyor yoksa sadece obeziteye mi bakılıyor.Diyelim ki tekrar heyete girildi ve toplam oran% 90 altı çıktı,o zaman kalan 4 yıl için ötv geri ödemesi yapılıyor mu?Bir önceki soruma kimse yardımcı olmadı,bu sefer yardımcı olabilecek yetkili-bilgili biri varsa sevinirim.
Teşekkür ederimcevaplayayım;
Genel olarak %90 rapor ile ÖTV'den muafiyet alırsınız. Yaşadığınız sürecek bir defaya mahsus olup 5 yıllığına kapıyı kilitlersiniz; yani iş biter.
5 sene boyunca güle güle kazasız belasız kullanın... Yeniden rapor getir diyemezler derlerse gerekçeleri nedir? Öğrenelim...
Sorunuza gelince rapor yenilemezsek ne olur; MTV ödersiniz. O kadar. Benim görüşüm budur. ÖTV ödenecekse astarı yüzünden pahalı gelir olmaz.
Bilmeyenler için söyleyeyim:
Hocam aracımı teslim aldım.Tertibatlar tamam.Ruhsat tamam.Araçta lpg takılıEvet yapılacak.
Bu işi yapabilen muameleci bulursanız onlar halleder. bulamazsanız bayii yönlendirmesi ile önce proje sonra makine mühendisliği odası onayı daha sonrası usta bulmak ve yaptırmak kalıyor.
TSE onaylarsa Vergi dairesine hepsi gönderilecek muhtemelen parasını verdiğin halde ruhsat işlemi bitene kadar 1-2 ay araç kullanamazsın. O yüzden Muameleci bulmak onlara yaptırmak ve hakkını vermek gerekiyor.
İl sağlık müdürlüğüne itirazda bulunun; seçenekleriniz nedir ona bakın. Düzeltebiliyorsa düzeltirler. İl Sağlık müdürlüğü bünyesinde rapor itiraz kurulu diye bir birimden halledeceksiniz. Kolay gelsin.