Özürlü Memur Seçme Sınav Başvuru İlanı ve Sınav Klavuzu

2011 de milli egitime özürlü öğret. ataması yapmadılar 2010 da milli egitimin yaptıgı sınavda eğitim soruları vardı bunda yok bakalım hayırlısı ilk sınav ya koymayı unutmuslardır :)
 
özkan bey konular net olarak belli oldu mu bi de bankaya ne kadar para yatrckmşsz anlamadm o kısmı tam olarak

nihal44 hanım ; belli olanlar Konulardan ziyade hangi derslerden kac soru cıkacağı.. ÖMSS Hazırlık Kurslarında belki bu konular da netleşebilir :

ÖMSS’ DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

TOPLAMDA 60 ADET SORU SORULACAKTIR..

ÖMSS-Ortaöğretim Zihinsel Özürlü Grubu Testi Milli Eğitim Bakanlığı İş Okulu Eğitim Programı doğrultusunda hazırlanacaktır.

nihal44 hanım; bankaya 25 TL yatıracaksınız.. ÖSYM Başvuru Merkezine 3 TL ve Şifre ( ÖSYM için Aday Şifresi ) de alacaksanız ayrıca 2 TL vereceksiniz..
 
merhaba. raporumu kasım 2010da almıştım.sınava katılabilmem konusunda
bir sıkıntı olur mu???

oykucu05 ; hic bir sıkıntı olmaz, gönül rahatlığı ile ÖMSS Başvurunuzu yapabilirsiniz...

2. B A Ş V U R U
2.1. BAŞVURU KOŞULLARI

ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.

Herkesin aklına bu madde takılıyor.. Ancak Yönetemelik Hükümlerine Uygun deniyor... ONun haricinde;

14 Ocak 2012 Yönetmeliğinde :

Kazanılmış haklar

" MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. "

Yani burada % 40 ve üzeri Özürlü Raporu olan herkes bu sınava başvurabilir mantığı cıkıyor..
 
belirli bir ücret ödenecek mı ben goremedım ?

Mcaglar ; ÖMSS için 25 TL Ücret Kılavuzda yer alan bankalardan birine yatırılacak .. Ayrıca ÖSYM Başvuru Merkezine 3 TL , Ayrica Şifre ( ÖSYM Aday İşlemlerini İnternet Üzerinden yapmak için ) almak isterseniz de ekstra ÖSYM başvuru Merkezine 2 TL daha ücret ödeyeceksiniz..
 
Adım adım ÖMSS başvuruları

Engelli memur adayları ÖMSS başvurularını nasıl yapacak? İşte adım adım ÖMSS başvuru rehberi.




ÖMSS ve kuraya katılmak isteyen adaylar, ÖMSS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde (ÖMSS için 20 Şubat-2 Mart 2012, kura için 14-25 Mayıs 2012) ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adayların başvuru işlemlerine başlamadan önce bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adaylar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve aşağıdaki belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak ilgili görevliler ile görüşeceklerdir. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuracaklardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerinin adresleri Bakanlığın Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | İnternet adresinde yer alacaktır. Bu görüşmede öncelikle adayın özürlü sağlık kurulu raporundaki tanı esas alınarak, adayın ve görevlinin de görüşleri doğrultusunda adayın özür grubu ve buna bağlı olarak diğer özür durumu bilgileri tespit edilecektir. Sınava gireceği özür grubu ile diğer özürlü bilgileri alanları yazılı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi, her aday için görevli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanacaktır. (İmza atamayacak durumda olan özürlü adaylar için imza alanına uyarı yazınız.) Adaylar ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce aday ve görevli tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır. 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan bu belgenin bir nüshası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacak, bir nüshası da ÖSYM Başvuru Merkezine aday tarafından teslim edilecektir.

Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece özür grubu yazılacak, özrüne ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacaktır.

Adayların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderken aşağıda belirtilen evrakı yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

1) ÖMSS Aday Başvuru Formu

2) 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen özürlü sağlık kurulu raporları

3) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

4) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri (Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumlarını; ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme özürlüler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü olduğunu gösterir özürlü sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü olan işitme özürlülerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme özürlü olarak okumuş olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme özürlü olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)

6) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan zihinsel özürlü adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel özürlülere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge (Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)

Birden fazla özrü olan adaylar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlisi ve adayın ortak kararı ile sadece bir özür grubunda ÖMSS’ye başvurabilirler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini alan adaylar kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek veya İnternet aracılığıyla sınav/başvuru ücretini yatıracaklardır. (ÖMSS için 20 Şubat-2 Mart 2012, kura için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde sınav/başvuru ücreti yatırılacaktır.)

Ücreti yatıran adaylar ÖSYM ÖMSS Başvuru Merkezlerinin birinden başvurularını şahsen yapacaklardır. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖMSS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.

Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinde yer alacaktır.

Adayların ÖSYM Başvuru Merkezine giderken aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi

2) Doldurulmuş ÖMSS Aday Başvuru Formu

3) Özürlü sağlık kurulu raporunun fotokopisi (Fotokopi ÖSYM Başvuru Merkezine teslim edilecektir.)

4) Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların, şeker hastası olduğunu belirtir raporları

5) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

6) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

7) Başvuru/sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu Başvuru merkezi görevlisi tarafından, adayın tüm belgeleri kontrol edilecek, adayın Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler ve Aday Başvuru Formundaki bilgilerle birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış imzalı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi olmayan veya belgede imzası bulunmayan adayların Aday Başvuru Formları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki özür durumu bilgilerinin ÖSYM sistemine kaydedilmesinde sınırlamalar bulunmaktadır. Bu sınırlamalar Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde de belirtilmiştir. Bilgilerinde tutarsızlık olan, özür grubu ile diğer özürlü bilgilerinde uyumsuzluk ve aynı bilgi alanlarında aynı türde birden fazla farklı bilgi bulunan adayların Başvuru Merkezince başvuruları yapılmayacaktır.

Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki özür grubu bilgisi sisteme kaydedilecek, diğer özür durumu bilgi alanları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından boş bırakılacaktır.

Başvuru yapıldıktan sonra Başvuru Merkezi tarafından yazıcıdan alınarak adaya verilecek 2 nüsha Başvuru Kayıt Bilgileri formu dikkatle incelenmelidir. Aday bilgilerinin doğruluğundan emin olmalıdır. Bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık varsa hemen Başvuru Merkezi Görevlisi uyarılarak eksik bilgi tamamlattırılmalı, yanlış bilgi düzelttirilmelidir. Bilgiler doğru ise form imzalanıp görevliye onaylaması için geri verilmelidir. Onaylanmış, fotoğraflı belgenin bir örneği görevliden alınmalı ve sınavın bütün aşamalarında gerekli olacağından saklanmalıdır. Sisteme ilk kez dâhil olan adayların, kayıt bitiminde kendilerine verilecek olan şifreyi de saklamaları gerekmektedir.

Adaylar başvuruda başvuru hizmeti ücreti olarak 3,00 TL ödeyeceklerdir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar aşağıdaki belgeleri birbirine iliştirilmiş bir şekilde ÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim edeceklerdir. Bu belgeler ÖSYM Başvuru Merkezlerince ÖSYM’ye gönderilecektir. Merkezimize doğrudan gönderilen belgeler dikkate alınmayacaktır.

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış imzalı ve mühürlü Ön

Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinin aslı (imzalı ve mühürlü)

2- Başvuru Kayıt Bilgileri formu

3- Özürlü ____________Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisi

COBYUDKRWZGTLMTABBTZ617415913_2-basvuruda-adaylarin-izleyecegi-yol.jpg
 
özkan bey kültür ve medeniyet derken osmanlı kültür ve medeniyeti mi yoksa eski türk devletlerindeki kültür ve medeniyet mi bu arada çok tşkr ediyorum cevaplar için gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz...
 
farklı bölümlerden önlisans ve lisans diplomam var. kılavuzdan anladığım kadarıyla üst olandan yani lisansdan gireceğim.

Aday başvuru formunda, öğrenim bilgileri kısmında lisans seçeceğim peki

12. mezun olunacak/olunan lise adı....... kodu....
mezun olunacak/olunan lise türü.... ..kodu....
kısımlarınıda dolduracak mıyım? birde cevabı boş bırakılan soru yanlış mı sayılacak acaba?

hayırlı olsun
 
ÖMSS klavuzunda ''Tablo 1 Mezun Olunacak/Olunan Lise ve Dengi Okul Türü'' Bu bölümde hangisine seçmem lazım karar veremedim. Ben 3 yıllık düz lise okudum, tabloda ne ''düz lise'' ibaresi var nede ''Genel lise'' ibaresi... Sanırım benim ''Lise programı'' ibaresinin kodunu almam lazım, yanılıyor muyum? Ayrıca ''Tablo 2Mezun Olunacak/Olunan Ortaöðretim Alanı'' yani orta öğretim ve lise iki ayrı kategoride değerlendirilmiş bunun anlamı nedir ben çözemedım.

Ben okul kodunu aldım, sınav merkezi il kodunu aldım, lise programı kodunu aldım bu üçü lazım oluyor sanırım. yanılıyor muyum?
 
Arkadaşlar herkes bulunduğu ikametgah adresinde ilinden Başvuru yapacaktır. İstisnalar ise vereceğim Başvuru İşlemleri Maddelerinde yer almaktadır :

ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adaylar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve aşağıdaki belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak ilgili görevliler ile görüşeceklerdir. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuracaklardır.
 
egribey ; ÖMSS Soru Bankası diye birsey yok.. ÖMSS İlk kez yapılacak olan bir sınavdır.. Senin soylemek istediğin şumudur : Önceki Özürlü Personel Sınavlarında çıkmış sorular diyorsan o başka.. Ancak önceki Özürlü Personel Sınavlarını her kurum kendi yapıyor ve sınavı Milli Eğitim Bakanlığı ( EĞİTEK ) düzenliyordu.. Yanlış cevapları doğruları goturmuyor, Cevap şıkları 4 'lü idi.. Soru sayısı da 50 Adet idi... Yani, ÖMSS yi ÖSYM ilk defa merkezi olarak yapacak, Sınav Kılavuzunu okudu iseniz, önceki özürlü personel sınavlarından cok farklı olcak.. Ancak elimde önceki Özürlü Personel Sınavı Soruları olsun diyorsan vereceğim LİNK'lerden edinebilirsin :

1-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-sinav-sorular-[cikmis-sorular]-10705/
2-) http://engelliler.gen.tr/f58/kamu-k...nak-kitap-ve-notlar-hakkinda-9051/index2.html
3-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-o...vi-icin-kaynak-kitap-notlar-dokumanlar-10375/
4-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-o...v-hazirlik-soru-ornekleri-ve-cevaplari-10372/
 
ender; ÖYSM Başvuru Merkezine gittiğinizde yardımcı olacaklardır.. Kafanıza takılanı boş bırakın, orada sorarsiniz ..
 
Ender, Resmi ve gündüz eğitim yapan lise düz lisedir kodu 11017'dir. Oraya ''Resmi ve gündüz eğitim yapan lise'' yazıyoruz. kod kısmınada ''11017'' yazıyoruz.
 
kılavuz yayınladın herkese hayır getirmesini diliyorum yüce mevlamdan.
arkadaşlar ben şu maddeyi anlamadım ?

2) 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen özürlü sağlık kurulu raporları

benim raporumun 14/01/2012 tarihli yönetmeliğe uygun olup olmadığını nasıl bilicem bi yardımcı olurmusunuz ??
 
sevecen53 ; Özürlü Raporun çok çok eski değilse sorun yok.. Sürekli ise cok daha rahat etmen lazim, süreli ise en az süresinin bitimine 3-4 ay olmasi lazim... Gideceğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki ( http://engelliler.gen.tr/f58/omss-b...bakanligi-il-mudurluklerinin-adresleri-12294/ ) yetkili tam olarak yönetmeliğe uygun mu degil mi net olarak tespit edilecek... Ama dediğim gibi endişelenmeni gerektirecek bir durum sozkonusun degil...

AYRICA : Arkadaşlar aşağıdaki Kırmızı Kalın Harfli Yazıya bir sitede yorumları okurken tesadüfen denk geldim ve önemli bulduğum için paylaşmak istedim. Uğur Bozkurt isimli bir vatandaş sosyal ve aile bakanlığında çalışıyormuş ne derece doğru bilmiyorum ama onun deyimi eski raporlar geçerli diyor:

" İzmir ili için Müracat ve Ön kabul işlemleri(Türkiye geneli olarak tabi)İZFAŞ Fuar alanı 5 nolu Atlas pavyonunda;20 şubat-2 mart 2012 tarihlerinde 08:00-17:00 saatleri arasındadır.Başvuru süresince,bakanlıkça görevlendirilen 10 tane görevli arkadaştan biri de benim.Bakanlık tarafından tahmin edilen başvuru sayısı İzmir için 20.000 aday(Toplamda 35.000 özürlü raporu olan izmirli varmış,yaşlısı çok ağır özürlüsü başvuru talebinde bulunmaz belki denildiğinde kalan sayı bu) belki de hepsi başvurabilir bu sadece bir tahmin..."

" Son güne kalmadan bir an önce ön kayıtlarınızı yaptırmanız sizlerin yararınadır.bu arada ben de özürlüyüm sizler gibi(diyabet %40-Sürekli)Aklıma gelmişken raporunda SÜREKLİ yazanların raporunu yeniletmesi gerekmemektedir rapor tarihi 2005 olsa bile....Burdan bunu okuyup da başvuru anında "sizin yazınızı okumuştum" diyecek İzmirli hemşehrilerime şimdiden başarılar... Yok yok herkese başarılar.Allah herkesin gönlüne göre verir inşaalah.
."
 
Geri
Üst