Özürlü Memur Seçme Sınav Başvuru İlanı ve Sınav Klavuzu

reiis açık lise ilgili bilgim yok ama açıköğretim lisesinin web sayfasından bakabilirsin. bulamazsan iletişim numarasından arayıp öğrenebilirsin. yardımcı olamadım kusura bakma
 
Bende başvuru yaptım. ÖSYM de başvuru kaydı yapan memur, herkese okuyucu veya işaretleyici isteyip istemediğini sordu (Tabi çoğu kişi istedi). İşitme engelli olmama rağmen bana bile sordu okuyucu veya işaretleyici isteyip istemediğimi:) okuyucu yada işaretleyici görevi alanların kopya vermeyecekleri ne malum. İnanın bu sınav hiç adaletli geçmeyecek hemde hiç!
 
Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı resmi web sitesinde yer alan Diyarbakır il müdürlüğü adresi yanlıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır il müdürlüğü; Diyarbakır'da ki Valilik binasının 2. katındadır.
 
iyi akşamlar benim bir sorum olacaktı. lisans mezunu arkadaslar öğrenım durumu bilgilerınde lise bölümünüde doldurdunuzmu acaba gerek form da gerekse ösym merkezınde bilgısayrda???
 
iyi akşamlar benim bir sorum olacaktı. lisans mezunu arkadaslar öğrenım durumu bilgilerınde lise bölümünüde doldurdunuzmu acaba gerek form da gerekse ösym merkezınde bilgısayrda???

sovalye ; ben basvuruya giderken, doldurmamistim.. OSYM merkezinde sisteme giriş yapılırken once boş bıraktı yetkili hoca, sonra sistem kayıdı kabul etmedi, Lise Türü ve Lise Kodu sisteme girmesi gerekti, bilginiz olsun... Ben Aday Başvuru Formuna doldurmamistim, oyle kaldi o, ama sistemde kayıt girildi..
 
Özkan bey teşekkür ederim ama sorumu birazcık değiştireyim ben Ankara nın Sincan ilçesinde oturuyorum.Sincandaki il sosyol hizmetleri müdürlüğüne gitsem olur dimi..
 
teşekkür ederm özkancey ..tamam ozaman sorun yok demektir.. bide burdaki memur hanım tahüt beyanına imza atmayı unutmus bugün merkezden alıp belgeyı valılıge tekrar gidicem sorun olurmu acaba önemlımıdır fazla imza??
 
Kişi nüfusa kayitli olduğu ildeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü dişinda herhangi bir il müdürlüğüne başvurabilir mi? Ayrica bu sinava çalişanlar da girebiliyor mu? Teşekkür ederim.
 
mut'lu ; kişi ikametgah adresindendeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü dişindaki herhangi bir ilde başvuru yapamaz.. Sadece İkametgah Adresindeki İle başvurusunu yapabilir. KKTC ve Yurt Dışında yaşayanların istisnaları vardır.. Çalışanlarda ÖMSS ye başvurabilir..
 
teşekkür ederm özkancey ..tamam ozaman sorun yok demektir.. bide burdaki memur hanım tahüt beyanına imza atmayı unutmus bugün merkezden alıp belgeyı valılıge tekrar gidicem sorun olurmu acaba önemlımıdır fazla imza??

sovalye; Rica Ederim.. Sorunu tam olarak anlayamadim, karışık sormussun: Memur Hanım; Taahhüt Beyanına imza atmayı unutmuş demissin, valiliğe gidicem demissin.. Sorun olur mu acaba önemlimidir Fazla imza ??? --> Hem imza atmayı unutmuş diyorsun, sonra da sorun olur mu fazla imza diyosun ???? --> Sorunu daha net bir şekilde sorarsan memnun olurum
 
Özkan bey teşekkür ederim ama sorumu birazcık değiştireyim ben Ankara nın Sincan ilçesinde oturuyorum.Sincandaki il sosyol hizmetleri müdürlüğüne gitsem olur dimi..

sedat_40; gitmeden önce bir telefon edin, 2 iş yapmamiş olursunuz.. Eğer başvurular alınıryosa oraya gidersiniz, alınmuyorsa ile gitmelisiniz
 
Merhaba,

Öncelikle böyle bir sayfaya sahip olmamızı sağladığınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

2012 - ÖMSS Klavuzunda sayfa 5 te 5 ci maddede yer alan " İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmi belge/belgeleri" denilmiş ve hemen altında parantezle başlayan bir paragraflık açıklaması mevcut. Doğuştan iki kulağımda işitme kaybı mevcut (sağ 78db sol 80db) ve işitme cihazı kullanıyorum. Ben ilköğretimden, son okuduğum liseye kadar devlet düz okullara gittim. ve İlkokuluma dilekçe yazarak, işitme engelli olarak okuduğuma dair bir evrak var ise fotokopisini istedim. Kendileri bana ait bir dosya olmadığını ve bizden sonraki gittiğim ortaokula dosyaların gönderildiğini ilettiler. Şahsen dosyanın içinde işitme cihazı kullandığım veya işitme engelli olduğuma dair bir belge olabilceğini sanmıyorum. çünkü tüm bu geçmişi 29 30 sene evveline dayanıyor. hatta 4,5 veya 5 yaşlarında sürekli gittiğim doktoruda bulmaya çalıştım belki arşivlerinde vardır düşüncesiyle, fakat doktor vefat etmiş internetten bulduğum sonuca göre. Esas soruma gelecek olursak, yine 2012 - ÖMSS Aday Başvuru Formu'nda yer alan Özür durumu bilgileri bölümünde C şıkkında " İlk Öğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Özürü Edinmiş" seçeneği işaretleyemezsem, ne olur. eğer belge bulabilirsem işaretlersem ne gibi durum olur ? Klavuzda yer alan 5 ci maddenin içindeki paragraf taki yazıya göre " belgeleyemenler, ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü olmuş kabul edilmeyecektir." altını çizerek belirtilmiş.

Bu hususlarda bilgisi olanlardan yardımını rica ediyorum.

Saygılarımla,

Fuat Bozkurt
 
mavi_sakal ; sizin sınava girme grubunuz ; 16-) ÖZÜR GRUBU : İşitme Özürlüler sadece işaretlenecek, İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Özürü Edinmiş bölümünü boş bırakılması gerekli ( YALNIZ SİZ BU ÖZÜR GRUBU KISMINI İŞARETLEMEYİN, ÖN KABUL VE TAAHHÜT BELGESİNİ Sizin Adınıza Sosyal Hizmetlerde Doldurulduktan Sonra ÖSYM Merkezinde Doldurulacak ). " İşitme özürlülerden ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme özürlü olanlar işitme özürlü olanların aynı müfredatı okudukları, karmaşık ve uzun paragraflar içermeyen sorular ile hazırlanmış testlerde diğer özür grupları içinde bulunanlar ile aynı sorulara cevap verebileceklerine ancak, algılamada gecikmeler olacağından sınav süresinin 1/3’ü kadar ek süre verilmesine " Yani İşitme Özürlüler Grubuna 2 Ayrı Test Hazırlanacak ; İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Özürü Edinmiş Grup ve sizin grubunuz olacak.. İki Grubunda sınav süreli 20 Dk fazla olacak.. Yani sizinde testiniz 80 Dakika sürecek, İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Özürü Edinmiş Grubunda testi 80 Dakika sürecek... Sınav Kılavuzundan Benim anladığım budur Fuat Bozkurt Bey ...

Saygılarımla ...
 
Tekrar Merhaba,

Öncelikle bilgileriniz için teşekkür ederim. Bugün kaydımı yaptırırken yaşadıklarımı sizlerede aktarmak isterim.

Kaydımı yaptırırken yukarıda merak ettiğim konunun cevabınıda aldım sayılır. Tamamen Sosyal Hizmetler deki görevlinin yanıtıdır.

"İlköğretimden beri işitme cihazı kullananlar belgeleyebilirse, sınav soruları farklı olacakmış (daha basit sorular ve algılaması daha kolay olacak şeklide) bunun dışında ek süreler felan veriliyormuş sınavda.
Belgeleyemiyenler ise, normal şekilde, özürü ağır olmayan arkadaşlar sınavı nasıl olacaksa o şekilde olacak. Yani daha çok çalışılacak :) sorular standart olacakmış. "

Bu şekilde yanıt aldım. Ben bugün kayıt işlemlerini yaptırırken, bulunduğum yere başka bir işitme engelli geldi yanındada yardımcısı vardı ve işaret diliyle anlaşıyorlardı. Görüntü olarak bu durumun doğuştan olduğu belli. Oradaki görevlilerde görüyorlar. Fakat her yerde olduğu gibi belge ile iş yapıldığı için ve belge olmadığı için normal statüde sınav a girecek. Bu durumu bence tekrar gözden geçirmeleri gerekiyor yetkililerin. :s


Sınava girecek arkadaşlara bol şanslar dilerim.

Saygılarımla,
 
mavi_sakal ; Rica Ederim ... Farklı bir açıdan bakıp şoyle bir yorum yapmak istiyorum; Özellikle Ülkemizde her bir durumun Suistimale açık olması sozkonusu olduğundan boyle bir madde eklemişler, işitme özürlüler için.. Kişiler bu durumu suistimal etmesinler diye .. İşte bu yuzden gercek işitme özürlü olanlar mağdur olmaktadırlar.. Yani ÖSYM suistimali önlemek için böyle bir şart koşuyor,Ancak 25-30 yıl önce kim bilebilir ki ÖMSS Giriş Şartları için bir Sağlık Raporu vs alayım diye... İşte gerçekten işitme özürlü kardeşlerimize olan oluyor.. Aynı statüde sınava girmesi gerekirken, daha zor sorular ve şartlarda sınava girmek zorunda kalıyor.. Ne diyeyim ki; Hakkınızda Hayırlısı Neyse O Olsun Fuat Bozkurt Bey ..
 
Geri
Üst