Detaylarıyla Malulen Emeklilik İçin Gerekli Şartlar

Daha önce sigorta içinde aynısı olmuştu yine tekrar üniversite hastanesine gitmiştim sonra onaylanmıştı hastaneye güvenilmeme ihtimali varmıdır.
 
Hocam sedef rahatsızlığım baya ilerledi 10 yılı aşkın sigorta primlerim yattı malulen emekli olabilirmiyim ayrıca resim atmak istiyorum cvp kısmına ama atamadım cvp yazarmısınız lütfen
 
A- Psoriasis (Sedef)

1- hafif:Vücudun %0-19’unu kaplayan %5
2- Orta:Vücudun %20-49’unu kaplayan %15
3- Şiddetli:Vücudun %50-79’unu kaplayan %30
4- Çokşiddetli: Vücudun %80-100’unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalizepüstüler psöriasis %40

Bu oranlar göz önüne alındığında malulen emekli olamazsın.
 
Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya
vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu
hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz. bu durumu yazmamışsınız sigorta girişinden önce %60 ve üzeri raporu olanlar malulen emekli olamıyormu 2 ci sorum önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.BURDA SONRADAN TESBİT EDİLİRSE DENMESİNDEKİ KASIT NEDİR ANYAMADIM CVP VERİRSENİZ SEVİNİRİM
 
Elbette ilk sigortalılık tarihinden önce maluliyet düzeyi üzerinde sakatlık varsa o kişi malulen emekli olamaz. Sonradan tespit edilmeden kasıt, malulen emekli olan kişi emekli olduktan sonra bir şekilde (şikayet, sgk incelemesi vb. gibi) maluliyetin ilk sigortalık tarihinden önce olduğu anlaşıldığında emekli maaşı kesilir deniliyor.
 
halil abi %80 rapor alan biri sonradan 2 ci raporu alsa %45 sonradan sigorta girişi yapılıp ilk kez sigortalı olan biri mamulen emekli olabilirmi
 
Arkadaşlar herkese merhaba,

32 yaşında amfizem (koah) hastasıyım. son 6 aydır yaşamış olduğum sorunlar sebebi ile iş hayatıma devam edemez duruma geldim. akciğerlerimin %80'i zarar görmüş durumda. doktorlar tarafından akciğer nakli için hastaneye yönlendirildim. yönlendirildiğim hastanede ilerleyen dönemlerde nakilin gerekli olduğu ancak zaman konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. 6 ay sonrada nakil adayı olabilirsin 3 yıl sonrada olabilirsin denildi.

ancak doktorlarım bana malulen emekli olabileceğimi ilettiler. sormak istediğim bir kaç konu var..

1) malulen emekli olmam için ne yapmam gerekli. (2006 kasım ayı sigorta girişim var 1950 prim günüm var. 2016 şubat ayı işten çıkarıldım.askerliğimi tamamladım)

2) engelli raporu almak için ve engelli, haklarından faydalanmak için ne yapmam gerekli? nerelere başvuru yapmam gerekli?

3) genel olarak engelli haklarım nelerdir?

4) en önemli sorum akciğer hastalığı yaşadığım için taşınabilir oksijen konsantratörü (makinası) SGK'dan indirimli alma şansım var mı? yada alternatif bir çözüm.

cevaplarını ve yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.
 
Merhabalar, şartlarınız malulen emeklilik uygun gözürünüyor. Malulen emkli olabilmek için genel anlamda ilk sigortalılık tarihinde maluliyet düzeyinde sakatlığın olmaması ki bu oran %60 tır daha sonra bu oranın maluliyet düzeyi yada üzerine çıkmış olması gerekmekte. Bu durumda 10 yıl hizmet süresi 1800 gün prim yeterli oluyor. Malulen emekli olmak için SGK ya başvuruda bulunacaksınız daha sonra onlar sizi maluliyet tespiti için hastaneye sevk edecekler. Engelli hakları çok kapsamlı bir konu. Bunun için şu konuyu okuyunuz.> http://engelliler.gen.tr/f43/engelli-haklari-listesi-27244/

SGK ödmeleri içinse buraya bakınız:> http://engelliler.gen.tr/f21/akulu-ve-manuel-sandalyeler-dahil-bir-cok-urun-icin-sgk-odemesi-25633/
 
Sevgili arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konyadan halil.

1990 ssk girişliyim. 1992 yılından beri hidradenitis suppurativa isimli bir cilt hastalığım var.
şu anda bağkurluyum. Hastalığım tebliğde deri hastalıkları bölümünde baş sırada ve 4 derece ile sıralanmış.

benim sorum şu.. şu anda ankara gazi tıp fakültesinde 2 yıldır takipli hasta olarak biyolojik ilaç tedavisi görmekteyim. Benim bütün herşeyimi orası biliyor. Tahmin ediyorum ki %40 sadece cildiyeden alırım.
Artı cilt hastalıklarında psikolojik ayrı değerlendirilir diyor 3-5 puanda oralardan olur.
Zaten 18 yıl 4680 gün şartım da tamam..

Lakin konya sgk sadece biz sevk ederiz.ikametgahın olan ilden alman lazım diyor. onu da iki hastane ile sınırlandırıyor. konyada başvurursam ben derdimi anlatamam. Ve en fazla %20 alırım. Halbuki özürlü sağlık kurulu raporunda müracat şeklinde ise şahsi müracat kutucuğu var.
şimdi ben ankaraya şahsi olarak müracat edebilir miyim? Bunun yasal dayanağı nedir?
Hadi diyelim %40 aldım. Raporu konya sgk kabul etmedi izlemem gereken yol nedir? Dava konusu mu yapmam gerekiyor?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...
 
Sizin emeklilik müracaatı öncesi vergi indirimi belgesi almanız gerekir. 1 ekim 2008 öncesi işe başlayan engellilerin emeklilik öncesi bu belgeyi almaları zorunlu. almadıkları takdirde emeklilik başvuruları kabul edilmiyor.
 
Merhaba,kanser hastası bir akrabamın emekliliği konusunda bilgi edinmek istiyoruz.1.04.1961 doğumlu,4A Tescil bilgileri İşe giriş 01.01.0981,toplam uzun vade gün sayısı 1298 , çıkış tarihi 08.10.2008 yazmaktadır. 4B bilgileri 11.11.1985 başlangıcı ve 31.12.1986 Terk Talep Tarihidir.Askerlik çürük raporu vardır(İktiyazis Vulgaris Çok şiddetli). 2008 yılında bu hastalıktan % 60 Ağır özürlü raporu alıp evde bakım maaşı almıştır,aynı zamanda 2022 maaşı almıştır.Daha sonra 2013 yılında kanser tedavisi görüp %100 raporu olmuştur,kanser tedavisi(onkoloji) bitince yüzdesi %100 kalmış fakat Ağır olan ibare Hayır olmuştur.(iktiyazis Vulgaris kalıtımsal sürekli hastalığı ve rapor oranı % 60 kaldığı halde...!!! )Şimdi bu durumda, bu hasta akrabamın emekliliğinde izleyeceği yollar neler olmalıdır? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar, kolaylıklar diliyorum?
 
Merhabalar, bahsi geçen hastanın durumuna bakıldığında, durumu malulen emeklilik için uygun görünmekte. Burda sizin yapmanız gereken şey hastanın prim gün sayısını 1800 güne tamamlamaktadır. Sanırım toplam prim gün sayısı 1298. 4b de primi varsa onuda ekleyiniz. Yazmadığınız için sadece 4a yı baz alarak cevapladım. Hatanın prim gün sayısı 1800 e tamamlandığında SKG ya malulen emeklilik için müracat edebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim Halil bey,Hastanın 4 B den 415 günü var, 4a dan 1298 ve 4b den 415 toplamda 1713 gün yapıyor, 1800 güne 87 prim günü kalıyor,hasta 2022 maaşını iptal ettirip sigortalı olarak 87 gün bir iş yerin de mi çalışacak(engelli kadrosundan mı başvuracak ) veya kendi sigorta primlerini yatırsa olur mu?Malülen emeklilikte kişinin vefatı halinde bu maaş eşe ve çocuklara kalır mı? vereceğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum,kolaylıklar diliyorum...
 
87 Gün için bir işyerinde çalışmasına yada engelli kadrosunda olmasına gerek yok. İsteğe bağlı olarak yatırıp 1800 günü tamamlayın. 1800 gün tamamlanınca SGK ya malulen emeklilik için muracaat edecksiniz SGK sizi hastaneye sevk edecek hastane hastalığa dair bulguları belirleyip ankara maluliyet dairesine yollayacak. Orası bu kişi malulen emekli olur derse malulen emekli edilirsiniz. Ve evet malulen emekli edilirseniz aynı şekilde isteğe bağlı sigorta primi yatırırsanız 2022 maaşınızı kestirmek zorundasınız.
 
bölge sağlık kurulunda degerlendilmiyormu halil bey ankarayla işi yok
 
Geri
Üst