Engelli Araç Alımında 2025 Yeni Düzenleme 10 Yıl Kimleri Kapsıyor

Soru bence yanlış yazılmış. Soru şu sekilde herhalde ;

"Ortopedik engelli bir bireyin %93 engelli raporuyla aldığı aracı, %90 oranında ÇÖZGER raporu bulunan bir başka engelli birey satın almak istiyor. Bu kişi, aracı ÖTV ödemeden satın alabilir mi?"

Eğer benim yazdığım şekildeyse ona göre cevap yazacağım.

bu sene aracın 5 senesı doluyor basvuru yapacakken bi 5 sene daha beklıcez
lastıkler serlestı patınaj yapıyor degısecek bır teker 4 bın tl den 4 adetı 16000 tl
aku degısecek 3000 tl
yag bakımını saymıyorum zaten sıfır aractada ıkı sene sonra bıle yapıldıgı ıcın 3000 tl
kayıs bujı atesleyıcı kablolar degısecek 4000 tl de ona dıyelım ıscılık dahıl

5 senesı dolan aracın masrafı
toplam 26000 tl

aylık 14 bın tl alan emeklının durumuna duseceksınız ustu bası yırtık pis eskı ayakkabısı kopmuş emeklıler varya gecım derdıne dusmus işte o tarz
daha durumun olumsuz yanını kımse anlamadı
bu kadar saçma bir bakış açısı daha önce görmedim. Arabaya biniyorsan bakımını yapacaksın. Ne olmasını bekliyordunuz lastikleri bujileri aküyü devlet mi değiştirsin. Bin kullan eskit değişme zamanı gelince aylık 14 bin tl emekli maaşı diyin. Bu saydıklarınızın hepsi bir kerede değişecek diye bir kaide de yok. Bu düşünceniz çok ilginç geldi.

Soru bence yanlış yazılmış. Soru şu sekilde herhalde ;

"Ortopedik engelli bir bireyin %93 engelli raporuyla aldığı aracı, %90 oranında ÇÖZGER raporu bulunan bir başka engelli birey satın almak istiyor. Bu kişi, aracı ÖTV ödemeden satın alabilir mi?"

Eğer benim yazdığım şekildeyse ona göre cevap yazacağım.
aynen soru bu şekilde teşekkürler cevap için

Geri