Selamlar,
Maaşıma Dokunma ismiyle başlatılan kampanyamız hayırlı olsun dileklerimle söze başlamak istiyorum. Bu iki maaşı da almayanlardanım ama bu iki maaş hakkında öyle çok düşünüyorum ki. Sizler için önemli olan her konu benim içinde önemlidir ve aslında bu konuda düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ama söze nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Bu ülkede çalışamayacak olan engellilere bağlanan 2022 ve onlara bakmakla yükümlü olan kişilere evde bakım maaşı adı altında verilen maaşların ortalama yaşam düzeyinde olmadığı, yaşamsal ihtiyaçları bile karşılayamayacak ölçüde yetersiz olduğunu düşünürken , bu konuda neden hiç iyileştirme yapılmıyor derken şimdi bu iki maaştan birinin kesilecek olması ve birinin diğerinin iptalini sağlayacak şekilde gelire dahil edilmesi kadar saçma bir uygulama sanırım dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Bu tıpkı sağ eliyle verirken sol eliyle devletin verdiğini geri almasıdır.
Arkadaşlar kampanya başlığı çok yerinde ama içeriği daha geniş olmalı. Bu konuda yapılacak kampanya bugüne kadar yapılmış olanlardan farklı olmalı yani gönlüm istiyor ki artık geri adım atılacaksa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini gerçekten layıkıyla yapmalı. Bu ülkede engellilere zaten yaşama hakkı tanınmadığı gerçeğinden yola çıkılarak maaşıma dokunma başlığı hafif kalıyor. Maaşıma dokunma, yaşama hakkıma dokunma, bana dokunma , bize dokunma, beni yok sayma yani demek istediğim çok daha etkili ve ses getirecek şekilde bir kampanya olmalı. Destek olmak için ilgili yazı metnini ( dilekçe örneğini değiştirerek ) ilgili yerlere mail atılması konusunda bütün çevremi de teşvik edeceğimden emin olabilirsiniz.
Yüzbinlerce engellinin sesini, sessiz çığlık şeklinde değil de haykırarak bu ülkeyi yönetenlere duyurabilmek , biriken tüm alacaklarımızı alabilmeninde gerçeğinden yola çıkarak vargücümüzle kampanyaya destek olalım. Herkesin bu konuda daha fazla kayıtsız kalamayacağı bir kampanya olmalı.