Devlet nedir?
Bir ülkede, bir hükümete ve ortak kanunlara bağlı olarak yaşayan bir milletin veya milletler topluluğunun meydana getirdiği siyasi varlık. Genel ve klasik bir ifadeyle, belli bir toprak üzerinde müstakil bir teşkilat kurmuş insan topluluğuna devlet denir.
Kısaca devlet te sorun yok.
Önemli kısım ise devleti yönetenlerin bakış açısında yatıyor, bazen öyle şartlar oluşurki dersiniz gerçekten gerekli ben fedakarlık yapmak zorundayım, bugün içinse sadece yönetimin yani hükümetin görmezden gelmesi veya bizleri yok saymasıyla ilgili bir durumla karşı karşıyayız, hak ediyormuyuz kesinlikle hayır her toplumda illaki engelli kavramı fiziksel yetersizlik kabul görmüş ve gerekli önlemlerini almış emeklilik şartlarında belirtilmiş fakat bir kaç kendini toplumun üzerinde gören kişi bugün için bizleri yok saymanın keyfiyetinde hareket ediyor, fakat hatadır toplum hiç bir zaman haksızlığı desteklemez bizlerin görevide bu haksızlığı duyurabilmek yeterlimiyiz gücümüz oranında elinden geleni yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz,
Bugün için 2022 maaşı alanlar ve bakım maaşı gelir seviyesine eklenince çok cüzzi bir rakam olan muhtaçlık sınırın üzerinede ister istemez çıkacaklar, 2015 yılında ise keşke bir şeyler yapmaya gayret etseydik denilecek bir çok ses getirecek şey geçmişte kalacak, olmaz, belki ,gibi düşünceler hükümetin zaten zaman kazanma çabalarına destek olmasından başka bir şey değidir, konuya siyasi baktığımı asla düşünmeyin ben kaybediyorsam ki o ben siz olun toplum da bizlerin söz sahibi olup olmayacağımızın da özüdür, gücün iraden ve isteğin kadar etkilisindir.