Merhaba; Skolyoz (kamburluk) hastalığımdan ve boy kısalığından, 2002 yılında aldığım tek hekim sağlık raporu ile 2013 yılının ocak ayında araç aldım. H sınıfı ehliyetim ile otomatik vitesli özel tertibatlı aracı 8 yıl kullandım, yeniden araç almak için başvurduğumda vergi dairesi ehliyetimin ve raporumun yenilenmesini talep etti. Aile hekimi yeni ehliyet için sevkimi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Devlet hastanesine yaptı. (ortopedi doktoru sevkimi yapmak istemesine rağmen diğer 2 doktor kabul etmedi) Hastane 1.Grup sürücü olur raporu vererek İl sağlık kuruluna sevkimi yapmadılar. Bu rapor ile başka bir ilde ehliyet almak için nüfus müdürlüğüne başvurdum orada görevli trafik polisi (yoğunluktan gelmiş) fiziki durumumu görünce kesinlik bu rapora göre ehliyet veremeyeceklerini, il sağlık kurulundan rapor almama gerektiğini beyan ettiler. ....... ilin sağlık müdürü bizzat ilgilendi ve raporun aile hekiminin sevk kodundan, kanuni hastanesinin verdiği raporun hatalı olduğunu beyan etti. Hem h sınıfı ehliyetim hem de fiziki durumumdan dolayı il sağlık kuruluna sevk edilmem gerektiği beyan edildi. Şimdi bu durumu düzeltmem için İstanbul il sağlık müdürlüğüne mi itiraz etmem gerekiyor yoksa hastaneye mi ? veya başka bir yolu var mı teşekkürler. not: Raporun itiraz tarihi geçmedi.