Anlaşma nasıl yaptınız anlamadım ki.
Netleştirmek adına tekrar konuşun derim.
Bildiğim şu şekilde olur. Araç peşin alınıyorsa: kapora bırakılır. belli miktar 10 bin 100 bin ...
Araba gelince kalan kısımlar yatırılır. Araba ne ediyorsa eksik kalan paraların hepsi yatırılır. Ruhsat sizin babanızın adına alınır. Ödeme tamamlanınca plaka ve ruhsat tamamlanınca araba kapıdan size teslim edilir.
İlk defa alıyrosanız arabayı önce iyi inceleyin. Sonra teslim alın. En ufak bir çizik olmamalı. Sonradan görmedim diyemezsiniz... Acele etmeyin imza atmayın inceleyin sonra tamam deyin. Anahtar tamam mı lastikler tamam mı vs bakın. Camlara (cam markaları aynı mı) bakın, vidalara bakın oynama varmı vs bakın. Sıfır olsa bile oynama ve farklı camlar olabiliyor. (benim başıma geldi sıfır km olan VW BORA marka araba komple boyalı camları farklı çıktı, gümrükten getirilirken vapurla geliyor, gemi sallanınca araba da hasar gördü.)
son sözüm bayii ile nasıl anlaştınız taksit ile mi (banka taksiti, yoksa bayii taksiti) peşin fiyatı mı bilmem ama yukarıda dediklerim geçerli. siz bayiniz ile durum netleştirin. Araba teslim alırken, muameleciye bir iki lokma atın cebinizde az para olsun...