mantıklı aslında olur söyleyelim..şu markanın fiyatı 1400 bın tl otv ındırımı 400 tl ıle 1000 bın tl ye alısı
bu marka fıyatı 1300 bın tl otv ındırım 350 bın tl ıle 950 bın tl ye alısı
gıbı
cevaplanmıştır kolay gelsin.Merhaba, 2020 yılında devlet hastenisi sevki ile il sağlık müdürlüğü tarafından aldığım ehliyette ( 42.01 - 42.03 - 42.05 - 42.06 - 102 - 78 - 10.02 - 102 - 101 - 01.01 - 103.03 - 64 ) yazan kodlar mevcut , bu ehliyetle nakil vasıtalara 2011 de aldığım süreğen ( kronik ) engelli raporumla başvuru yaptığımda engelli raporumu güncellemem gerektiği bilgisi aldım , engelli raporumu geçen ay yeniledim ve tekrar nakil vasıtalara gittiğimde ise bu seferde raporuma ( sadece hareket ettırıcı aksamda özel tertıbatlı taşıt kullanması gerekır ) ibaresi olması gerektıgı bılgısını verdıler , raporu yenıledıgım hastene ye donüp sordugumda ise ilçe sağlık gidip rapora itiraz etmemi tekrar baştan heyete girmem gerektiği bilgisi verildi ve o şekilde itirazda bulundum 1 hafta içinde sms geleceği yeni hastaneye sevk edileceğim bilgisini de ilçe sağlık verdi ve şuan sms bekliyorum , benim anlamadığım ÖTV 78 ve 10.02 kodlu ehliyet ile neden araç alamıyorum ? yada ala biliyorum ama nakil vasıtalardaki bilgi ve yönlendirme yapan memurmu eksik bilgi veriyor ? bu konuda bilgi ve yönlendirmenizi isteyeceğim teşekkürler.
Teşekkür ederim..Merhaba,...
Raporunuza uygun araç tadilatı yapılması koşulu ile ancak alabilirsiniz.
Doktor raporunda hareket ettirici akşamda özel tertibat olarak otomatik vites yeterlidir yazmamış. bu bağlamda diğer seceneğiniz vergi dairesine gidip yazılı olarak durum sormak. Yazılı olmasının sebebi araç alırken evrak işlerinde kullanacaksınız. Memur değişirse red edilmemek için;
Diğer yol il sağlık müdürlüğüne gidip rapor yanlış diye itiraz etmek, raporu sildirmek ve yeniden muayene olup rapor çıkarılmasını talep etmek.
Merhaba satacağınız araç nedir sattınızmı.Merhabalar Halil bey aracımızı 480 satıp satışı 470 bin olan ötvsiz araç almayı planlıyoruz. Evde bakım maaşında bir sıkıntı olurmu sizce
Biz yeni aldık ötv indirimli araç mesela raporumuz 2 yıllik 2 yıl sonra rapor yenilemezsek MTV çıkıyor ama rapor yeniler yenisi yollarsak MTV cikmio aynen devam araç engelli de kaldığı sürece ve rapor devam ettiği sürece MTV muafi devam ediyor diye biliyorum. Tabi işin uzmanları yanlışım varsa düzeltsin.aklıma bır soru takıldı
engel oranı yuzde 92 olup,aracı yakını kullanmak sartı ıle engellı yolcu olarak otv ındırımlı arac alan bır engellı kısı,ruhsat engellı ustune olup,mtv den rapor suresı boyunca muaf oluyor
araba 5 sene satılamıyor,yanı rapor suresıde 5 sene ıse mtv den muaf oluyor
pekı bu 5 sene dolunca,aracı satmak ıstemezse ruhsat hala engellı ustune olursa,6 cı seneye gelınce mtv odemesı gerekıyormu
yoksa arac engellı ustunde oldugu surece raporuda devamsa her zamanmı mtv den muaf oluyor
bu sorunun nedenı hem otv ındırımlı arac almak hem mtv muaf yanı ıkısı bırden olunca
daha sonrasında,otv suresı 5 sene dolması,ama mtv soru ısaretı kalıyor,o amaclı soru