Halil yilmaz yorumumu niye sildin hayirdir yeğenim burada insanlari yalan haberle gaza getiriyon biz doğru yorum yapinca siliyosun yakişmiyor sana böyle şeyler insanlari kandirmayin türkiyede 10 milyon engelli var bu 2022 maaşi alan 13 milyon kişi illegal maaş alan herkesin maaşi kesilecek bilginize
Burda çelik çomak mı oynuyoruz?
Yorumunu ben sildim. Çünkü yorumunun gerçekle uzaktan yakından alakası yoktu. "
Sırrı Süreyya Önder'e sordum oda bana 2022 maaşları kesilmeyecek dedi" diyorsun. Sırrı süreyya'nın yönetmelikten haberi bile yoktur. Tek işi mecliste parmak kaldırıp parmak indiren milletvekillerinemi inanacağız yoksa "yönetmeliğemi?"
Kimin ne dediğinin bir önemi yok. Bir önceki yönetmelik (2010 tarihli) burada (
http://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/101malicozum/18 mehmet zulfi camkurt.pdf ) Son çıkan yönetmelik ise burada
http://engelliler.gen.tr/f7/2022-sayili-kanuna-gore-aylik-baglanma-yonetmeliginde-degisiklik-18198/ yine son çıkan yönetmeliğe dair uygulama klavuzuda burada da
http://engelliler.gen.tr/f7/2022-maasi-uygulama-kilavuzu-yayinlandi-18362/
Bu iki yönetmelik arasındaki farkları, engellilere verilen hakların nasıl geri alınmaya çalışıldığını anlamak için aynştayn olmaya gerek yok. Orta seviyede zekaya sahip bir insan iki yönetmeliği okuyup karşılaştırma yaptığında neyin ne olduğunu anlar. Bunu anlayan insanda kalkıpta birilerine sorma gereği duymaz.
Bırakın sıradan bir milletvekilini Sosyal Politikalar Bakanı bile kalkıp yönetmelikte engellilerin lehine bir şey yok dese buna az biraz zekası olan kimse inanmaz. Ne milletvekilin, ne vekilin, ne bürakratın söylediğinin geçerliliği vardır. Bir parça devlet yönetiminden anlayan herkes bilir ki "bağlayıcı olan sözler değil yönetmelik ve yasalardır."
Neye itiraz ettiğimiz belli.
Bi önceki yönetmelikte, 18 yaş üstü kişilerde kişi başı gelir hesaplanırken giderler çıkartılarak hesaplanırken 25 ocak tarihli son yönetmelikte giderlerin çıkartılmadan hesaplamanın yapılacağı kesin ve net bir dille belirtiliyor.
Buda halen 2022 maaşı alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesi anlamına geliyor.
Yine aynı yönetmelikte "
sosyal inceleme" başlığı altında söylenen "engellinin evinin ve yaşadığı çevrenin kurum yetkilileri tarafından her yıl inceleneceğinin söylenmesi doğal olarak bu maaşı alan kişileri rencide edeceğinden" tepki topluyor. Bizlerde bunlara haklı olarak buna itiraz ediyoruz.
İtiraz ederkende neye, niye itiraz ettiğimizi delilleriyle ortaya koyarak anlatıyoruz. Bunu herkeste anlıyor zaten. Sen bunları anlayacak zekaya sahip olmadığından gidip birilerine sorma gereği duyuyorsun onlarda işkembeden sallayarak sana bir şeyler anlatıyorlar. Sende buraya gelip başkalarından aldığını bize satmaya çalışıyorsun...
Sana ve senin gibi "
celladına aşık olan" kişilere laf anlatsakta anlamazsınız zaten. O nedenle sana diyeceklerim bunlardan ibarettir.
Son olarak,
Arkadaşlar zaten çağdaş dünya standartlarının çok çok altında yaşam standartı olan, tanınan sosyal ve ekonomik hakları dünya standartlarının uzağından bile geçemeyen haklarımızın her geçen gün düzeltilmesi, iyleştirilmesi gerekirken bırakın düzeltilmeyi her birinin kırpılmaya çalışılmasına sessiz kalmayın. Bizler sessiz kaldıkca bugün şikayet ettiğimiz, yetersiz gördüğümüz haklarımızın bile teker teker elimizden alınacaktır.
2012 yılında süresi dolan "özürlüler yasası ertelendi" kimse ses çıkarmadı, ÖMSS sınavı sonrası 20 bin engelli alınacak denilecek denildi, 5 bin engelliyle işi kapattılar. Şimdi sıra 2022 maaşlarına geldi. Ne partizanlık yapıyoruz, ne birilerinin ağzından konuşuyoruz. Gerçek neyse onu dillendiriyoruz.
Bu kadar uzun yazarak konuyu başka başka yerlere çekmek istemezdim ama bir açıklama yapmak zorunda bırakıldım.
Sizden ricam bu yazdıklarıma yorum yapmayın. Bu başlığın amacı belli.
Amacımıza yoğunlaşıp kampayayı diri tutmak için elimizden geleni yapalım.