%100 cürüğe ayrılırsınız. Biraz uğraştıracak çünkü benden daha iyi durumda olanlar bile çürüğe ayrıldı. Bir kulak 75 diğer kulak 80 desibel olan arkadaşım bir hafta uğraştan sonra çürüğe ayrıldı. ABR testine de tabii tutuldu. O arkadaş telefonda sorulara cevap verecek nitelikte.. korkuyorsanız devamlı korkacaksınız. O kadar desibelden sonra sizi askere alırlarsa merak etme dava açarsınız.
Askerliğe çağrı eldiğinde erteletmeyin. Genel muayane esnasında işitme engelli olduğunuzu söyleyin. Genel muayeneye girmeyebilirsiniz. Size kapalı zarf içinde iletilecek adres ile birlikte evrak, gideceğiniz yere cep harçlığı ve yolluk verecekler. Ertesi gün gitmek zorunda kalacağınız için buna hazırlıklı olun..
Askeri hastanede hiyerarşi işler. dolayısıyla İlk önce generaller sonra subaylar sonra astsubaylar sonra asker yakınları(derecesine göre yine hiyerarşi de var bazen general eşleri subaylardan önce muayane olabilir) en son erler...
Dolayısıyla sıkıntılı oluyor.
KBB doktoruna sevk verdikleri için direk o doktor muayenesine gideceksiniz. ABR testine tabii tutulacaksınız sonrası heyete görünmek. Heyet sonrası akşama doğru evrak hazır olur. O evrak alıp birliğe yada askerlik şubesine teslim ettiğiniz an işlem bitiyor. Benim dönemim de sistem böyle idi. Askeri Şubede yada birlikte asla konuşmayın sadece sağırım deyin ikide bir "anlamam, yazın okuyayım" gibi. Yoksa benim gibi askeri birliğe teslim olursunuz
acemilik işte...
Kulağım duymuyor anlamam dediğiniz sürece SBR sonrası şutlanırsınız. Uğraşmayın, uğraştırın bence..
Uzak memleketten gelenler askeri hastanede kalacaklardır. Diğer erler ile birlikte kalacağınzıdan dolayısıyla yat borusu kalk borusu öncesi durumunuzu komutanınıza bildirmekle yükümlüsünüz. Subay olarak gidenler sanşlı ilk muayene olur ertesi gün güle güle..
peki dostum askeri hastaheneye sevk edıldıkten sonra olaki elverişlidir raporu aldıktan sonra direkt askeri şubeyemı gonderirler yoksa hemen askeremi alırlar tabıkı bu durumda tecılde bitti nasıl olur bu işler